Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flere bevis mot Ullrich

Avslørende telefonsamtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En telefonsamtale mellom tidligere sportsdirektør i T-Mobile Rudy Pevenage og dopinglegen Eufemiano Fuentes knytter proffsyklisten Jan Ullrich ytterligere til dopingskandalen i Spania.

Det tyske magasinet Der Spiegel skriver i utgaven som kommer ut mandag at politiet har opptak av en telefonsamtale mellom Fuentes og Pevenage.

Her sier Pevenage til Fuentes at «den tredje personen har vunnet». Telefonsamtalen skal ha funnet sted 18. mai, samme dag som Jan Ullrich vant tempoetappen i Giro d\'Italia.

Magasinet forteller at Pevenage skal ha «bedt om mer» to dager senere.

Ullrich og Pevenage ble utestengt fra T-Mobile-laget og Tour de France dagen før det franske etapperittet startet.

Dette fordi dokumenter politiet hadde sendt til Det internasjonale sykkelforbundet linket de to til dopingskandalen i Spania. Også den italienske Giro-vinneren Ivan Basso ble utestengt fra Touren.

Politiet skal ha funnet poser med blod og dokumenter med navnene Jan og Hijo Rudicio (som skal bety Rudicios sønn, noe politiet antar skal være Rudy Pevenage).

Politiets etterforskning viser også at Pevenage og Fuentes skal ha hatt kontakt gjennom telefonsamtaler og SMS-meldinger

NYE BEVIS: Tyske Jan Ullrich har mye å svare for etter at han er blitt knyttet til den spanske dopingskandalen. Av den grunn er han utestengt fra Tour de France. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/AP/SCANPIX
NYE BEVIS: Tyske Jan Ullrich har mye å svare for etter at han er blitt knyttet til den spanske dopingskandalen. Av den grunn er han utestengt fra Tour de France. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/AP/SCANPIX Vis mer

Ifølge spanske politimyndigheter skal 58 ryttere være involvert i dopingskandalen der politiet beslagla mer enn 100 poser med frosset blod, blodoverføringsutstyr, steroider og veksthormoner.

(ANB)