Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flere brudd etter skrekkvelten

Syklist Chris Froome pådro seg brudd i lårbein, albue, hofte og ribbein da han veltet stygt onsdag. Nå har det kommet fram at han også fikk et brudd i nakken.

SYKKEL: Chris Froome falt stygt tidligere denne uka. Foto: NTB scanpix
SYKKEL: Chris Froome falt stygt tidligere denne uka. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Team Ineos-stjernen falt stygt før oppvarmingen før onsdagens Criterium du Dauphine-etappe. Briten ble operert i åtte timer, en operasjon som var vellykket. Først ble det meldt at Froome hadde pådratt seg brudd i lårbein, albue, hofte og ribbein som følge av skaden, i tillegg til at han ble slått bevisstløs etter fallet. Lørdag kom det fram av bilder at han også hadde pådratt seg et brudd i nakken.

Nå venter rundt seks måneder med opptrening, ifølge kirurgen Remi Philippot, som opererte Froome.

Det betyr at Froome, fire ganger sammenlagtvinner av Tour de France, er ferdig syklet for sesongen.

- Det er heller ikke sikkert at treningen går som vi håper. Kanskje vi blir nødt til å gjøre noe annet, sier kirurgen ifølge BBC.

BBC skriver også at Froome falt med en fart på 54 kilometer i timen mens han skulle snyte seg. Da kom det et kraftig vindkast som gjorde at Froome ble slengt i bakken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!