ETTERTRAKTET: Fred Fridaay skal være ønsket av mange klubber, forteller agenten hans. <br>Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Fred Fridaay skal være ønsket av mange klubber, forteller agenten hans.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer

Flere bud på Lillestrøms Fred Friday

Kan forsvinne i sommer.

Husker du Fridays fineste scoring i 2015: Fra nesten 20 meter smalt Lillestrøms Fred Friday til med en lekkerbisken, og banket inn totalt tre mål i fjorårets oppgjør mot Mjøndalen. Video: CMore Vis mer

Interessen rundt Lillestrøm-kometen Fred Friday har ikke sluknet. Flere utenlandske klubber har lagt inn bud, ifølge agenten.

21-åringen var brennhet i innledningen av årets eliteserie og står med åtte mål på tolv kamper for Lillestrøm før eliteserien sparkes i gang igjen neste helg.

I fjor ble det elleve mål, til tross for begrenset spilletid.

Suksessen tatt i betraktning er det ventet at Friday forlater kanarifuglene og Norge i løpet av sommeren, men foreløpig har ingenting skjedd.

Det betyr at spissen er tilgjengelig når Lillestrøm møter Tromsø fredag.

Interesse fra flere kontinenter

Fridays agent, Atta Aneke, forteller imidlertid at flere klubber har kommet med konkrete bud på 21-åringen.

– Det er klubber fra både Europa og andre kontinenter som har kommet med bud, sier Aneke til NTB.

Tidligere denne måneden hevdet fotballnettstedet Africanfootball.com at Friday var på vei til nederlandske AZ, mens tyske Express har meldt at Köln er interessert. I fjor skal russiske Sparta Moskva ha vært på banen.

– Vil til en god klubb i Europa

Aneke avkrefter at de er i forhandlinger med noen, men forteller at det er sannsynlig at det kan skje ting i løpet av juli og august.

– Friday vil helst gå til en god klubb i Europa, men det kan også godt hende at han blir værende i Lillestrøm.

En eventuell Premier League-drøm må imidlertid vente. Ettersom Friday er nigeriansk blir det vanskelig å få arbeidstillatelse.

(NTB)