Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Permitteringer i fotballen

Flere Eliteserie-klubber vil permittere spillere

Allerede onsdag denne uka går flere klubber drastisk til verks.

ØKONOMISK TRØBBEL: Flere fotballklubber må permittere spillere under coronakrisen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ØKONOMISK TRØBBEL: Flere fotballklubber må permittere spillere under coronakrisen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Flere Eliteserie-klubber i Norge har varslet at de kan bli nødt til å permittere spillere som følge av de økonomiske konsekvensene av coronaviruset.

Mandag var Norsk Toppfotball (NTF) i møte med ledere fra 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon, hvor den økonomiske situasjonen som følge av virusutbruddet ble diskutert.

Klubbene var enige om å gå i dialog med spillerforeningen NISO og Norsk Fotballtrenerforening, før man gjorde noen konkrete tiltak.

I forhandlingene mellom NTF, trenerforeningen og NISO er det frist ved midnatt. Klokka 09 onsdag morgen skal NTF ha en videokonferanse med samtlige toppserieklubber.

Alt tyder på, etter det Dagbladet erfarer, at en rekke klubber kommer til å permittere spillerne sine fra onsdag.

Ønsker lønnskutt

En kilde forteller til Dagbladet at ikke alle klubber kommer til å permittere spillere umiddelbart, og nevner klubber som er godt rustet økonomisk til å takle den økonomiske utfordringen på kort sikt - som Rosenborg og Molde.

Det er også slik at noen klubber ønsker lønnskutt framfor permitteringer, slik situasjonen er nå.

Brann skal, etter det Dagbladet erfarer, være en av dem.

Styreleder Cato Haug i Norsk Toppfotball (NTF), uttalte mandag til NTB at det kunne komme permitteringer allerede denne uka.

- Ja, det kan det. Dette er en kritisk situasjon. Men som sagt skal vi nå i samtaler med NISO og trenerforeningen, uttalte Haug.

Permitteringsvarsel

Mandag sendte toppserieklubben Arna-Bjørnar ut permitteringsvarsel til samtlige ansatte. Avaldsnes har gjort det samme.

Vålerenga Fotball har pbesluttet å permittere 55 ansatte, inkludert kvinnelagets eliteseriespillere, skriver NTB.

Mandag kom det en tiltakspakke fra Stortinget. Der kom det blant annet fram at staten sikrer lønn i 20 dager for alle som blir permittert.

Norsk idrett ber Kulturdepartementet om en tiltakspakke som følge av ringvirkningene. I en pressemelding mandag skrev Norges idrettsforbund at de har et estimert direkte likviditetstap på 500 millioner kroner i perioden 5.- til 31. mars.

Det er ikke bare idretten som sliter. 84.000 flere er blitt registrert som helt arbeidsledige siden tirsdag i forrige uke, en økning på 128 prosent, melder Nav.

Bare mandag kom det inn 25.000 søknader om dagpenger fra folk som er permittert, skriver NTB.

Hele Norges coronakart