FLERE ER INNKALT: Politiadvokat Morten Stene sier til Dagbladet at flere fotballtopper er innkalt til avhør i neste uke.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
FLERE ER INNKALT: Politiadvokat Morten Stene sier til Dagbladet at flere fotballtopper er innkalt til avhør i neste uke. Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

Flere fotballtopper til avhør i neste uke

Politiet bekrefter kontakt med flere i Gunnarsson-saken.

(Dagbladet): Dagbladet skrev i går at politiet forventer flere enn ti personer til avhør i forbindelse med Veigar Pall Gunnarsson-saken der sportssjefene i Vålerenga og Stabæk ble pågrepet onsdag.

Nå bekrefter politiet til Dagbladet at flere personer allerede er blitt innkalt til avhør i neste uke.

- Vi har tatt kontakt med flere som skal inn til avhør. Jeg kan ikke uttale meg om hvem eller hvor mange, sier politiadvokat Morten Stene til Dagbladet.

Avhør i neste uke Politiadvokaten forteller at ingen fra de involverte klubbene (Stabæk, Vålerenga og Rosenborg) har tatt kontakt med politiet etter nyheten i går om at flere enn ti fotballtopper forventes til avhør.

SIKTET: Permittert sportsdirektør i Vålerenga Truls Haakonsen. Foto: Christian Roth Christensen
SIKTET: Permittert sportsdirektør i Vålerenga Truls Haakonsen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Vi vil utføre nye avhør i neste uke. Det vil ikke skje noe mer denne uka, sier Stene.

Politiet brukte gårsdagen til å gå gjennom avhørene av Haakonsen og Olsen. Onsdag aksjonerte Økokrim mot både Stabæks og Vålerengas lokaler. Politiet ransaket også Olsens og Haakonsens private adresser. Det ble beslaglagt både pc-er og dokumenter.

- Vi har gjennomgått avhørene, og de var som forventet. Jeg kan ikke gå inn på detaljer, sier Stene.

Seks år - Det har ikke skjedd noe nytt i saken siden jeg snakket med dere i går, fortsetter han.

SIKTET: Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen på vei ut fra politiavhør hos Asker og Bærum politidistrikt. Foto: Benjamin A. Ward
SIKTET: Sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen på vei ut fra politiavhør hos Asker og Bærum politidistrikt. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

Verken Haakonsen eller Olsen erkjenner straffskyld, og siktelsen om grovt økonomisk utroskap har en strafferamme på seks år.

- Det er erfaringmessig tidkrevende å gjennomgå databeslag. Vi ønsker å være så hurtige og effektive som mulig, men avhørene og etterforskningen vil fortsette inn i neste år, sa Stene til Dagbladet i går.