Flere gikk på Tippeliga-kamp i år enn i 2013

Rosenborg fortsatt publikumsvinneren.

ØKNING: Rosenborg trekker fortsatt flest tilskuere, men Odd hadde den største publikumsveksten i eliteserien i fotball denne sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
ØKNING: Rosenborg trekker fortsatt flest tilskuere, men Odd hadde den største publikumsveksten i eliteserien i fotball denne sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rosenborg trekker fortsatt flest tilskuere, men Odd hadde den største publikumsveksten i eliteserien i fotball denne sesongen.

Tall fra Norsk Toppfotball (NTF) viser at klubbene hadde en tilskuerøkning på 2,07 prosent i årets sesong. I gjennomsnitt ble det solgt 6965 billetter per kamp.

Sølvvinner Rosenborg hadde et gjennomsnitt på 13.915 tilskuere. Det er en nedgang på 6 prosent, men likevel klart best i serien. Seriemester Molde hadde 9243 tilskuere per kamp.

Odd på bronseplass hadde en økning på 35,17 prosent og er publikumsvinneren av lagene som også spilte eliteseriefotball i fjor. De hadde et gjennomsnitt på 7158 tilskuere. Stabæk hadde 38,93 prosent flere tilskuere sammenlignet med i fjor, men da spilte bærumsklubben i 1. divisjon.

- Klubbene har vært dyktige til å skape blest om laget og markedsføre neste kamp. Fleksibel prissetting og mange spennende kamper har helt klart også bidratt, sier leder Leif Øverland i NTF.

Mest sett var kampen mellom Rosenborg og Stabæk 16. mai. Den trakk 20.442 tilskuere.

Publikumstabell (per kamp): 1) Rosenborg 13.915

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer