Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flere hundre tok imot verdensmester Magnus Carlsen på flyplassen

Viste stolt fram verdensmesterpokalen på Gardermoen.

GARDERMOEN (Dagbladet): Etter tre suksessrike uker i India lande Magnus Carlsen endelig på norsk jord klokka 13:23 i ettermiddag.

Som verdensmester og folkehelt.

Et par hundre pressefolk og skuelystne hadde møtt opp for å hylle nordmannen på Gardermoen, der blant andre Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog var blant velkomstkomiteen. Hun delte ut blomster og kake, sammen med sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson.

- Hyggelig! Så møtte Carlsen pressen.

- Jeg har det veldig bra nå. Det er hyggelig at så mange har møtt opp. Jeg har hatt det fint de siste dagene, og turen gikk fint, sier verdensmester Magnus Carlsen til Dagladet.

- Hva skjedde på festen etter at du ble kastet i bassenget?

- Ikke så veldig mye, sier han til Dagbladet.

- Hvordan skal du feire bursdagen din på lørdag?

- Det har jeg ikke tenkt over i det hele tatt. Jeg har bare tenkt på VM-kampen, nå gleder jeg meg til å komme hjem, sier Carlsen til Dagbladet.

- Slapp av Carlsen sier at han kommer til å ta fri fra turneringer en stund framover, men at han likevel kommer til å følge med på de andre i verdenstoppen.

- Det er en del gode turneringer som skal spilles framover. Jeg kommer til å følge med, men bare som sjakkfan, sier han.

HYLLET: Brannbilene tok imot Magnus Carlsen på denne måten. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
HYLLET: Brannbilene tok imot Magnus Carlsen på denne måten. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Når det gjelder den store pokalen han fikk som bevis på at han vant verdensmesterskapet i sjakk, hadde han ikke den med seg da han møtte pressen.

- Jeg er neimen ikke sikker på om den kommer gjennom tollen, sier han med et glimt i øyet.

Men pokalen kom definitivt gjennom, for noen minutter seinere stod lommedølingen og poserte med det gigantiske trofeet.

Da Asker og Bærum Budstikke spurte 22-åringen om han hadde et godt råd til unge sjakkspillere, svarte Carlsen følgende:

- Slapp av og ha det gøy!

Så hastet han videre gjennom den midlertidige mixed-sonen på flyplassen. Han svarte høflig, men kort på de fleste spørsmålene, før han forlot Oslo lufthavn i en svart Volkswagen Caravelle - ganske nøyaktig én time etter at flyet fra Doha hadde landet på norsk jord.

Spesiell mottakelse Blant de som stod og ventet var også Carlsens manager Espen Agdestein. Han tror 22-åringen gledet seg til å komme hjem.

- Han møter pressen her på Gardermoen, så skal han ha noen rolige fridager. Til helga har han bursdag, så da tror jeg han drar til Spania sammen med noen kamerater for å feire. Det viktigste for ham nå er å leve et normalt liv i noen dager, sier Agdestein til Dagbladet.

President i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson, er umåtelig stolt av sin største profil.

- Han er en typisk norsk gutt som er bare sinnsykt god i det han holder på med. Hele verden har tatt ham til sitt bryst. Han er populær også i India og USA, og i Norden går vi ned på knærne bare vi nevner navnet hans. Han har blitt nesten som en gud. Han er en rakett som er i ferd med å forlate det kjente universtet, og han ser ikke ut til å stoppe med det første, sier Jansson til Dagbladet.

ETTERTRAKTET: Flere hundre hadde møtt opp for å få en bil av Magnus Carlsen på Oslo Lufthavn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ETTERTRAKTET: Flere hundre hadde møtt opp for å få en bil av Magnus Carlsen på Oslo Lufthavn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Også selve flyet Carlsen sitter i fikk en spesiell mottakelse.

Det ble nemlig sprutet ned med vannkanoner, slik alle store stjerner og helter blir når de lander.

London og Las Vegas Etter den rolige perioden på et par uker, starter hardkjøret for verdens beste sjakkspiller igjen i midten av neste måned, før han får en liten juleferie.

- Vi skal til London i midten av desember på en mediedag med Gstar, men etter det er det ikke noe program før januar. Da reiser han til Las Vegas den 8. og 9. januar for å gjøre en jobb for en annen sponsor, forteller Agdestein.

Magnus Carlsen slo Vishy Anand i kampen om verdensmestertittelen, 6,5 - 3,5 etter ti partier.

Dagbladet kommer med mer.

STOLT: Magnus Carlsen kunne vise fram den gigantiske pokalen til de frammøte pressefolkene og tilskuerne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOLT: Magnus Carlsen kunne vise fram den gigantiske pokalen til de frammøte pressefolkene og tilskuerne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer