Flere hundre tusen var tilskuere i Tour de France. Men disse snåle bildene så du ikke på TV

Har fotografert de mer hverdagslige tilskuerne langs løpya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Franske Laurent Cipriani har tatt bilder for AP under siden Tour de France i 2011.

Nå har fotografen endt opp med en serie bilder av de mer originale tilskuere langs løypa fra 2013 til og med 2015-utgaven.

Mens man på TV som regel får med seg de mest fargerike, høylytte og kreative tilskuerne - som regel i flokkvis - fant den franske fotografen ut at det også finnes en annen type tilskuere - en type som er også er verdt oppmerksomhet.

De hverdagslige tilskuerne Bildene samlet i en serie som kalles «Langs veien», og som viser de mer hverdagslige tilskuerne som også befinner seg langs de franske veier under verdens største sykkelritt.

Bildene er tatt mens Cipriani og motorsykkelen hans suser forbi, kun sekunder før syklistene befinner seg på samme sted. Bildene gir et inntrykk av en rekke tilskuere som ser ut til å ha være langs veien nesten ved en tilfeldighet, gjerne helt alene, og på steder som ellers virker forlatt.

- Under min første Tour de France i 2011 så ble jeg slått av at mengden mennesker som står langs veien. Jeg sa til meg selv at jeg burde ta bilder av de, men fant ikke tid til det. I 2012 tok jeg noen bilder av disse menneskene, men jeg var ikke fornøyd, og følte heller ikke at jeg hadde tid til å jobbe med denne serien ved siden av jobben min for AP, forteller Laurent Cipriani til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.