Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Flere kan ta skrittet opp temmelig raskt

Landslagstreneren tror ikke Bøkko vil savnes.

NY SESONG: Jarle Pedersen presenterte Norges Skøyteforbunds satsing på hurtigløp for sesongen 2011/2012. Foto: Morten Holm / Scanpix
NY SESONG: Jarle Pedersen presenterte Norges Skøyteforbunds satsing på hurtigløp for sesongen 2011/2012. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

Landslagstrener Jarle Pedersen ser ikke bare negative ting i at Håvard Bøkko forsvant fra landslaget. Han tror hullet som er oppstått kan fylles fort.

- Jo, på en måte kan det være en fordel at han ble borte, for det kan fremskynde utviklingen til noen av de unge vi har hatt med på laget fra før. Jeg ser ikke bort fra at noen kan ta lederansvar, og vi i trenerteamet har snakket om at det er flere som kan ta skrittet opp temmelig raskt, sier Jarle Pedersen til NTB.

Skøyteforbundet presenterte laguttak og sesongopplegg torsdag. Det var også den første dagen uten Bøkko-søsknene på laget på mange år, men forbundet kjører sitt opplegg uten å ta hensyn at den største stjernen i laget er gått over til et såkalt privatlag.

- Nei, at Håvard Bøkko og søsteren hans er blitt borte påvirker ikke opplegget vårt i det hele tatt. Vi satser på å videreutvikle det opplegget vi hadde i fjor, og målet vårt om å jobbe fram mot Sotsji står fast, forteller landslagssjefen.

7 millioner Skøytepresident Vibeke Sørensen sier forbundet kommer til å bruke om lag 7 millioner kroner på elitesatsingen kommende sesong, og det er omtrent det samme som ble brukt i sesongen som nettopp er avsluttet.

- Jeg synes vi har fått mye ut av disse pengene, og det viser at vi kan drive forsvarlig både sportslig og på alle andre måter innenfor de budsjettrammene som finnes, sier Sørensen til NTB.

Men hun understreker at det likevel er viktig å sette tæring etter næring, så prioriteringene er stramme.

- Til nå har vi satset mye penger på kompetanse, men vi jobber også kontinuerlig med å få inn flere midler. Vi får jo aldri nok, selv om vi har et godt økonomisk fundament, smiler Sørensen.

Nytt i år er at den tidligere storløperen Edel Therese Høiseth er kommet inn som ny forbundstrener. Hun er på en måte blitt historisk, for Norge har aldri tidligere hatt en kvinnelig forbundstrener på skøyter.

Mer «trøkk» - Det betyr mye at vi har fått med Edel Therese på trenersiden. Hun skal ta seg av de nest beste, og det vil si at de kommer til å få både mer «trøkk» og oppfølging enn tidligere, sier Pedersen.

- Slik det har utviklet seg de siste ukene, var både jeg og støtteapparatet forberedt på at Håvard og Hege Bøkko kom til å forsvinne fra landslaget, så når beskjeden kom, var det ikke noe sjokk, innrømmer landslagssjefen.

Det sportslige opplegget virker solid, og det skal utvikles både med tre høydesamlinger, og med å få løperne ned i skøytestilling på et mye tidligere tidspunkt enn før.

- Vi kommer ikke til å satse på istrening noe tidligere enn vi er vant med, men vi kommer til å ta til med rulleskøyte- og imitasjonstrening mye tidligere, sier Jarle Pedersen.

- For oss i skøyteforbundet blir det viktig å se framover, først og fremst mot Sotsji-OL i 2014, men også ytterligere noen år, og derfor både er og blir talentutviklingen viktig for oss, sier sportssjef Øystein Haugen.

(NTB)

TALENTER: Landslagstrener Pedersen passerer bak skøyteløperne Henrik Christiansen og Ida Njåtun under dagens presssekonferanse. Foto: Morten Holm / Scanpix
TALENTER: Landslagstrener Pedersen passerer bak skøyteløperne Henrik Christiansen og Ida Njåtun under dagens presssekonferanse. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media