Flere Katjusja-ryttere kobles til dopinglege

Avis antyder også systematisk doping i Astana.

DOPET? Klassikerspesialisten Aleksandr Kolobnev er én av mange Katjusja-ryttere som skal ha vært klient hos den samme legen som hjalp Lance Arsmtrong med doping. Foto:  AFP PHOTO / BELGA / BRUNO FAHY
DOPET? Klassikerspesialisten Aleksandr Kolobnev er én av mange Katjusja-ryttere som skal ha vært klient hos den samme legen som hjalp Lance Arsmtrong med doping. Foto: AFP PHOTO / BELGA / BRUNO FAHY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det er ikke så rent få proffsyklister som nå er trukket inn i den såkalte Padova-saken, etterforskningen rundt den kjente dopinglegen Michele Ferrari.

Den italienske avisen Gazzetta dello Sport har nå offenliggjort en lang rekke navn som skal ha vært Ferraris klienter.

Hele 38 sykkelproffer og U23-ryttere er med på denne oversikten, skriver Cyclingnews. Det store flertallet av syklistene på lista er italienske.

Men som lag går avsløringene aller verst ut over kasakhstanske Astana, som får hele 17 av sine ryttere ramset opp. I tillegg ser også russiske Katjusja, Alexander Kristoffs lag, og italienske Lampre ut til å være tungt involvert.

Lagkamerater av Kristoff Blant Kristoffs Katjusja-kompiser trekkes ryttere som Aleksandr Kolobnev, Jegor Silin og Dmitrij Kozontsjuk inn i saken.

Tidligere Katjusja-profiler som Vladimir Karpets, Denis Mentsjov og Sergej Ivanov figurerer også på navnelista til Gazzetta. Ifølge avisen skal Mentsjov ha betalt 50.000 euro årlig til Michele Ferrari for samarbeidet.

Fra før var et kjent at Vladimir Gusev har vært inne i etterforskningen. Han syklet i 2014 sitt siste år for Katjusja, og tilbake i 2008 fikk han sparken i Astana da interne tester viste unormale blodverdier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer