Flere klubber jager Solskjær

Tottenham er bare en av flere Premier League-klubber som jager Ole Gunnar Solskjær (25). Spurs-manager Christian Gross innrømmer i kveld at han vil ha nordmannen, men frykter at han blir for dyr. Solskjærs trolige prislapp: 100 mill. kroner.

Med en gang Dwight Yorke ble klar for Manchester United i dag gikk startsignalet for Solskjær-jakten. Mange klubber er overbevist om at United er villig til å gi slipp på nordmannen med Yorke i stallen.

Velkjent Spurs-interesse

På ryktenivå meldte Tottenham sin interesse i sommer. Manager Christian Gross bekreftet i kveld at klubben mener alvor. I sitt ferskeste utspill snakker Gross om en Solskjær-handel for første gang.

- Vår interesse for Solskjær er velkjent, og det kan skje noe med oss og ham. Men vi må regne med at også flere andre klubber også er interessert i ham, sier Gross til det engelske telegrambyrået PA.

Andre klubber i desperat spissnød i Premier League er Nottingham Forest, Sheffield Wednesday, Arsenal, Middlesbrough og Leeds.

Solskjær selv har uttalt at han helst vil bli United etter at han underskrev en sjuårskontrakt med klubben.

- Den dagen United kommer og forteller meg at de ønsker å selge meg til en annen klubb, blir jeg selvfølgelig nødt til å vurdere det meget nøye, sa Solskjær til Dagbladet under VM.

Skyhøyt priskrav

Dersom salget av Solskjær blir en realitet er det ingen tvil om at United vil ta seg godt betalt. Når Tottenham-direktør David Pleat uttaler seg om skyhøye priskrav, tyder mye på at det er Solskjær han snakker om:

- Vi har fått en prisantydning på 8 mill. pund (100 mill. kroner) for en ung spiller som fortsatt er i utvikling. Vi verdsetter spilleren til 3,5 mill. pund, sier Pleat.

United-kollega Henning Berg er Norges dyreste spiller med en prislapp på 60 mill. kroner. Ifølge Teamtalk må Tottenham sette ny norsk overgangsrekord før Solskjær blir solgt.

<B>BORT FRA UNITED:</B> Ole Gunnar Solskjær vil helst spille for United, men nå kan det hende at han må skifte arbeidsplass.<br>