Flere klubber vil ha Sundgot

Men LSK vil ikke selge.

(Dagbladet.no): Arild Sundgot er tidenes toppscorer i LSK med 111 mål siden han kom til klubben i 1997. Med den statistikken er det ikke rart at det er mange klubber som viser interesse for sunnmøringen.

Det er lag som Fredrikstad, Aalesund og Ham-Kam som nå i høst har vist interesse for spissen, mens Molde allerede ga sitt bud i sommer, skriver Romerikes Blad.

Vil ikke selge

Men Lillestrøm lar seg ikke friste til salg:

- Vi har ingen planer om å selge Arild. Han er en av nøkkelspillerne våre, og derfor skrev vi en ny langtidskontrakt med ham for 11 måneder siden. Jeg forstår at klubber er interessert i Arild. Han er garantist for 10 mål i året. Andre klubber ligger langflate etter spillere som scorer færre mål enn det. Da ville det være dumt av oss å selge Arild, sier LSK-manager Jan Åge Fjørtoft til Romerikes Blad.

For to år siden ga Stabæk et bud på fire millioner for spissen, og da takket Lillestøm gladelig ja. Det hadde de ikke gjort i dag.

Fjørtoft forklarer at de på den tiden var i en annen økonomisk situasjon. I dag kunne LSK trolig fått enda mer for Sundgot - om de i det hele tatt hadde ønsket å selge ham.

Bygger på Romerike

MÅLGARANTI: Arild Sundgot betyr 10 mål per sesong, mener LSK-manager Jan Åge Fjørtoft. Her har han scoret 2-0 mot Fredrikstad i sesongåpningen i april. Foto :Stian Lysberg Solum, Scanpix
MÅLGARANTI: Arild Sundgot betyr 10 mål per sesong, mener LSK-manager Jan Åge Fjørtoft. Her har han scoret 2-0 mot Fredrikstad i sesongåpningen i april. Foto :Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Arild Sundgot selv føler heller ikke noe behov for å flytte på seg.

- Jeg har ikke noe ønske om forlate LSK. Selvfølgelig må jeg spille for å være fornøyd, men jeg har jo spilt ganske mye denne sesongen, sier 29-åringen.

Dessuten har han allerede planene i gang om neste år på hjemmefronten. Han og kona Kari Johanne venter barn i april, og neste sommer starter Sundgot bygging på tomta han har kjøpt på Rælingen. Så familien har ingen umiddelbare flytteplaner.

Flere klubber vil ha Sundgot