Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept) etter første etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Rognan torsdag. Etappen gikk fra Fauske til Rognan.<div>Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix</div>
Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept) etter første etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Rognan torsdag. Etappen gikk fra Fauske til Rognan.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Vis mer

– Flere lag har meldt interesse for Vegard

Breen fokuserer på egne resultater og VM-plass fremfor kontraktsforhandlinger.

(procycling.no): Arrangøren er den samme, men omfanget til Tour de France og Arctic Race befinner seg på to forskjellige planeter. Lagbusser, bevæpnet politi og et hav av pressefolk finnes ikke under himmelen ved polarsirkelen. Men for Breen er det en ting som holder minnet om verdens største ritt i livet: tunge bein.

– Akkurat nå føler jeg ikke mye overskudd akkurat (he-he). Jeg var på fisketur forrige uke. Vet ikke hvor mye hvile det ble egentlig, men jeg har forsøkt å slappe mest mulig av, sier den norske rytteren hos Fortuneo-Vital Concept til procycling.no, like før første konkurransedag etter Tour-debuten forrige måned.

Breen står omringet av fjord og fjell, på Fauske før starten på første etappe. Nordlandskommunen er best kjent for gruvedrift og arbeideropprør. Selv gjorde Breen også et slags opprør forrige sesong. Da agenten Joona Laukka verken ordnet ny kontrakt med Lotto-Soudal eller andre lag, valgte Breen å avslutte samarbeidet.

Nå er det Eurosports sykkelkommentator, Arild Eriksen, som forfekter nordmannens interesser på det darwinistiske overgangsmarkedet. Ettårs kontrakten med franske Fortuneo-Vital Concept går ut denne sesongen, men Breen har ikke kommet til Arctic Race for å snakke om kontrakter, overganger eller potensielle tilbud. 26-åringen er her for å konkurrere.

– «Work in progress», smiler en hemmelighetsfull Breen – spurt om hva som skjer til neste år.

Jakter VM-plass

Kortene holdes tett til brystet. Breen kan imidlertid avsløre at utgangspunktet er betydelig bedre enn forrige sesong, da kontrakten med Fortuneo ble signert i ellevte time. Derfor velger han å fokusere på det sportslige fremfor kontraktssituasjonen.

Etter Arctic Race kommer to belgiske éndagsritt (Grote Prijs Jef Scherens og GP Stad Zottegem) og Tour des Fjords.

– Det er ikke de tøffeste rittene som kommer utover høsten. Med Tour de France i kroppen, så håper jeg å få noe igjen for det. Jeg er veldig motivert for den siste delen av sesongen, sier Breen – som håper gode resultater på høsten vil sikre ham en plass i Norges VM-tropp.

– Jeg har hatt ett øye på VM siden starten på året. Både ja og nei. Jeg har i hvertfall prioritert det fremfor å komme med til OL. Med tanke på Tour de France passer VM bedre. Derfor har jeg tatt det ganske piano nå etter touren, slik at jeg skal holde ut til oktober. Jeg skal være i bra form når den tid kommer, sier Nannestad-rytteren.

Foran mesterskapet i Qatar ligger Norge an til å få seks plasser (men også med mulighet til å ta ni). Breen vil gjerne ha en av de.

– VM er for Alex (Kristoff). Personlig har jeg ikke ambisjoner. Men det er kult å være med når vi har et så godt lag som kan vinne. Det har jeg veldig lyst til.

– Før den tid har jeg muligheter til å gå får egne sjanser. Helt frem til siste uken før VM, vil jeg jobbe for å få meg noen resultater. Det er fokuset fremover.

Interesse rundt Breen

Mens Breen fokuserer på det sportslige, jobber altså Eriksen i kulissene med å ordne ny kontrakt for nordmannen.

I likhet med Breen selv opplever også den nylig sertifiserte agenten at signalene fra lagledelsen i Fortuneo er lovende.

– Jeg tror laget er godt fornøyd med Vegard, sier Eriksen til procycling.no.

– Vegard en type rytter laget har veldig bruk for. Sponsorene har interesser i Belgia og de kjører mye ritt i Belgia. De rittene liker Vegard veldig godt, men ikke mange andre på laget føler det samme.

Breen har syklet flere av de flamske klassikerne i år, inkludert E3 Harelbeke og Paris-Roubaix.

– Han er veldig fornøyd med rittprogrammet sitt i Fortuneo. Han får kjørt ritt hvor det er mye kamp om plassene når man sykler for et WorldTour-lag, sier Eriksen.

Agenten bekrefter også at flere lag er oppmerksom på klienten hans.

– Det er flere som har meldt interesse for Vegard, flere som har forespurt om situasjonen hans. Mer enn ett lag, sier Eriksen noe kryptisk.

– Også lag på øverste nivå.

Denne saken ble levert av sykkelnettstedet procycling.no!