Flere merkelige episoder under FIFA-rettssaken i New York

Amerikanske medier melder om flere episoder som har inntruffet under FIFA-rettssaken i Brooklyn i New York, som nå har pågått i tre uker.

TILTALT: Den tidligere presidenten i de peruvianske fotballforbundet, Manuel Burga (t.v.) er én av tre tiltalte under FIFA-rettssaken som pågår i New York. Foto: AFP PHOTO / Don EMMERT
TILTALT: Den tidligere presidenten i de peruvianske fotballforbundet, Manuel Burga (t.v.) er én av tre tiltalte under FIFA-rettssaken som pågår i New York. Foto: AFP PHOTO / Don EMMERT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I løpet av disse ukene har et jurymedlem blitt fjernet for å ha falt i søvn under saksgangen, en av de tiltalte skal ha gjort en kuttende håndbevegelse over halsen for å skremme et vitne og en dommer irettesatte samme mann for å ha tatt en binders og en penn fra et skrivebord.

Rettssaken der flere toppledere i søramerikanske fotball står tiltalt for grov korrupsjon, startet i en domstol i Brooklyn mandag 13. november. Torsdag ga dommer Pamela Chen den tidligere fotballpresidenten i Peru, Manuel Burga, en verbal ørefik for angivelig å ha tatt en binders og en penn fra skrivepulten til hennes sekretær.

– Ingen, overhodet ingen, skal røre noe i denne delen av rettssalen, sa Chen til ham.

Utslett

Dommeren strammet inn Burgas kausjonsvilkår for noen uker siden da han skal ha forsøkt å skremme et vitne ved å stirre på ham i rettssalen og lage en kuttbevegelse over halsen. Forsvareren forklarte bevegelsen med at Burga bare klødde på et utslett han hadde på nakken.

Vitnet, Alejandro Burzaco, er en tidligere markedsføringsdirektør fra Argentina som vitnet om å betale millioner i bestikkelser. Han ble tydelig rystet av episoden, og hovedforhandlingen ble utsatt i over en time.

92 lovbrudd

Burzaco og andre har vitnet om hvordan de bidro til at bestikkelser ble betalt til sjefer i bytte mot at de sørget for å tildele innbringende rettigheter til VM og andre store fotballturneringer. Mer enn 40 er tiltalt i korrupsjonssaken. Mange av dem, inkludert Burzaco, har innrømmet lovbrudd i håp om å få en mildere straff.

Tiltalen omfatter 92 ulike lovbrudd og korrupsjon på til sammen over 1,6 milliarder kroner. Det er ventet at påtalemyndigheten vil legge fram 350.000 sider med bevismateriale i løpet av rettssaken, som skal pågå mellom fem og seks uker.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer