Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Flere norske kan ta VM-gull

Thomas Alsgaard tror de norske langrennsgutta vil finne formen til VM i Oberstdorf, som starter 17. februar.

LILLEHAMMER (Dagbladet): -  De norske gutta har prestert mye dårlig i vinter, men det kan godt hende de har satset alt mot VM. Da gjelder det bare å være i form de to ukene i Oberstdorf, sier Alsgaard til Dagbladet.

-  Det er både rutine og kvalitet i laget. Jeg tror flere nordmenn kan ta gull i VM, og jeg både håper og tror det blir et godt norsk mesterskap.

Foredrag

I går holdt den pensjonerte langrennskongen foredrag om sin karriere, som endte med 11 VM- og OL-gull, for ivrige tillhørere på Lillehammer.

Nå gleder han seg til VM, et mesterskap han tror blir helt åpent.

-  Det er umulig å spå i detalj, fordi jeg ikke vet hvordan utøverne har planlagt sine formtopper. Men det er klart at en løper som Axel Teichmann blir farlig.

Da tyskeren med bukkeskjegget slo igjennom i verdenscupen, kom det som en stor overraskelse på mange.

Ikke på Alsgaard.

Satset på unge

-  For noen år siden tok tyskerne konsekvensen av svake resultater, og satset på en gruppe med unge løpere. Nå får de resultater, sier Alsgaard.

Norge er i ferd med å gjøre det samme. Etter nyttår har Espen Harald Bjerke, Jan Egil Andresen og Johan Kjølstad flasket til med topplasseringer i verdenscupen.

Alsgaard liker resultatene fra NMs første konkurranse, hvor eldstemann på pallen var Andresen med sine 26 år.

-  Det er bra at unggutta slår til. Etter mange svært gode år er Norge nede i en bølgedal. Gutter som Tore Ruud Hofstad har potensial til å få oss ut av den, sjøl om de unge må forstå at det er en lang vei å gå om de skal bli best. -  Uansett vil jeg på ingen måte avskrive norsk langrenn. Vi vil fortsatt være en stor skinasjon, sier Thomas Alsgaard.

OL-gull

Thomas Alsgaard og Frode Estil vil under kveldens premieutdeling motta gullmedaljene fra OL i Salt Lake City. De tok sølv på tremila, men etter at Johann Mühlegg ble funnet skyldig i doping, rykket de begge opp på gullplass.

-  Det er godt endelig å få en slutt på denne historien. Det har tatt lang tid, sier Thomas Alsgaard.

GLEDER SEG TIL VM: Vår «gamle» storløper Thomas Alsgaard både håper og tror VM i Oberstdorf blir et godt norsk mesterskap.