Flere norske klubber vil ha ham

Men Stabæk er nær et kjøp av Pontus Farnerud.

(Dagbladet.no): Den svenske midtbanespilleren Pontus Farnerud blir etter alle fotballsko-solemerker å dømme nye Stabæk-spiller i løpet av kort tid.

Men bærumsklubben er ikke det eneste norske laget som snuser på 28-åringen som i dag spiller for Sporting Lisboa i Portugal.

- Jeg vil ikke kommentere hvilke klubber som er interessert i Pontus. Bortsett fra at Stabæk er en av dem. Det er to aktuelle norske klubber, samt flere svenske klubber, sier spillerens agent, Claes Elefalk, til Budstikka.no.

Klar denne uka?

Ifølge ham vil Farnerud holde videre forhandlinger med de forskjellige interessentene denne uka, før en endelig avklaring kan ventes nærmere helga.

Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen har tidligere bekreftet at de jakter på spilleren som står med ti landskamper for Sverige (uttatt til både VM i 2002 og EM i 2004).

Og i denne jakten skulle de sitte med god kort med tanke med hovedpersonens tre krav til det som skal bli hans nye klubb:

- 15 mill. for tre år

PÅ VEI TIL NORGE: Den svenske midtbanespilleren Pontus Farnerud kan bli Somen Tchoyis etterfølger i Stabæk. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
PÅ VEI TIL NORGE: Den svenske midtbanespilleren Pontus Farnerud kan bli Somen Tchoyis etterfølger i Stabæk. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX Vis mer

• Det er viktig hvem som er trener (Stabæks trener Jan Jönsson er landsmann med Farnerud, og de har begge bakgrunn fra klubben Landskrona).

• Laget må kjempe i toppen (Stabæk leder Tippeligaen).

• Llaget må spille en fotball som passer ham (Stabæk har et offensivt spillemønster som kan passe Farnerud godt).

Ifølge svenske Expressen er han på toppen av dette tilbudt en treårskontrakt verdt 15 millioner kroner.

Flere norske klubber vil ha ham