Flere og flere spiller på galoppen

Torsdag smeller startportene opp på Øvrevoll for en ny sesong. Optimismen er stor etter fjorårets flotte omsetningstall.

Se Bengts tips • Her er sjansen til å vinne på hest!

Hestesporten opplever en enorm framgang i spillmarkedet. Men aller størst økning kan galoppsporten vise til. I fjor økte spill på hest totalt med 18 prosent.

Galoppsporten kan vise til en glimrende økning på 24 prosent.

-Jeg tror galoppsporten har en fin blanding av gode holdepunkter for spillerne, som kombinerer V5-spillet med noen vanskelige løp. Dette er attraktivt for spillerne, mener Øvrevoll-direktør Hans Petter Eriksen.

Og han viser til første løpsdag som et eksempel.

-Sesongen begynner med en banker i V5-spillet. Gillsan i V5-1 taper neppe og er et godt holdepunkt direkte, mener Eriksen.

Trenere tipser

En nyvinning i årets program er at de tolv beste trenerne skal delta i en prestisjetung tipsekonkurranse, der vinneren får en Dubai-tur som premie.

-Jeg har stor tro på, at dette er noe spillerne vil ha, sier Eriksen.

STORMER FRAM. Appel Au Maitre stormer fram, som også hele galoppsporten gjør. Den store stjerna sesongdebuterer mest sannsynlig på Øvrevoll 17. mai. Foto: HESTEGUIDEN.COM
STORMER FRAM. Appel Au Maitre stormer fram, som også hele galoppsporten gjør. Den store stjerna sesongdebuterer mest sannsynlig på Øvrevoll 17. mai. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

-Vi har gode forhåpninger foran årets sesong og starter også med en kampanje i samarbeid med Norsk Rikstoto, der den beste kommisjonæren som kan vise til mest spill til Øvrevoll i løpet av de tre første løpsdagene blir premiert, sier Eriksen.

Bra antall hester

Det er for øyeblikket 370 galopphester i trening i Norge. Det er 20 flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Det tidligere spøkelset, som gjorde at travspillere fnøs av galoppsporten er drevet vekk for godt.

-Ja, jeg har det inntrykket, at flere og flere ser på galoppen som et bra spilleprodukt og en fin sport.

Travkjendis galopptrener
Kjendisen Hans Petter Tholfsen, som har høstet store triumfer på travbanen i en mannsalder har latt seg friste av galoppsporten. Han har gjennomført trenerkurs og har fått lisens som galopptrener foran årets sesong.

Galoppsporten er blitt stueren også for de argeste travtilhengere.

TRAV OG GALOPP. Travkjendis Hans Petter Tholfsen har tatt galopptrenerkurs og har fått lisens.