Flere Rugland-poeng i natt

Men nå svinner NFL-håpet for nordmannen.

P ÅMÅL: Håvard Rugland scorer her et av sine to ekstrapoeng for Detroit Lions i natt. Likevel kan det se ut som om Rugland ikke blir Lions' førstevalg som kicker denne sesongen.Foto: AP /Duane Burleson
P ÅMÅL: Håvard Rugland scorer her et av sine to ekstrapoeng for Detroit Lions i natt. Likevel kan det se ut som om Rugland ikke blir Lions' førstevalg som kicker denne sesongen.Foto: AP /Duane BurlesonVis mer

(Dagbladet): I sin tredje kamp for Detroit Lions, fikk norske Håvard Rugland mindre spilletid enn han har gjort i de to foregående kammpene han har fått sjansen som kicker.

Det er et dårlig tegn for nordmannen før trener Jim Schwartz skal kutte bruttotroppen fra 90 til 75 spillere på tirsdag.

Riktignok ligger ikke Rugland an til å bli kuttet allerede tirsdag, men nattas kamp mot New England Patriots viste at det er kicker-stjerna David Akers som ser ut til å bli førstevalget i Lions denne sesongen.

Fikk én omgang
Da er det også vanlig at laget terminerer Ruglands 3-årskontrakt med klubben. I så fall står Rugland fritt til å signere for et hvilket som helst annet lag i den amerikanske proffligaen NFL.

I de to tidligere kampene har Rugland og Akers delt spilletida mellom seg. I natt spilte Akers tre av fire omganger, før Rugland fikk sjansen i den siste.

Bom fra Akers
Rugland scoret to ekstrapoeng etter touchdowns i den overbevisende 40-9-seieren, men fikk ellers ikke sjansen til å skinne, skriver Stavanger Aftenblad.

I de foregående kampene har han tatt både lagkamerater og publikum med storm.

Og i natt leverte Akers varene så det holdt. Riktignok bommet han på et 31-yard-fieldgoal-forsøk, men traff to fra 31 og 40 yards ifølge Detroit Lions.com. Totalt sanket Akers 14 poeng i natt, blant annet fire field goals, og det er mer enn godkjent ifølge Lions-ekspertene.

Neste kamp for Detroit Lions, og forhåpentligvis Rugland, er 29. august mot Buffalo Bills. Sesongen starter 8. september mot Minnesota Vikings.

BLITT HELT: Håvard Rugland, Youtube-stjerna, har tatt både publikum og NFL med storm. Her signerer Rugland trøya til en fan etter en trening i Detroit.Foto: AP /Paul Sancya
BLITT HELT: Håvard Rugland, Youtube-stjerna, har tatt både publikum og NFL med storm. Her signerer Rugland trøya til en fan etter en trening i Detroit.Foto: AP /Paul Sancya Vis mer