TRE AV DISSE ER MED: Sergey Fedorovtsev (t.h.) er ikke en av russerne som får delta i Rio-OL. (fra venstre) Nikita Morgachev, Artem Kosov og Vladislav Ryabcev har fått tillatelse. I mai ble det funnet et forbudt stoff i urinprøven til Sergey Fodorovtsev, derfor får ikke han være med til OL. Foto: EPA/URS FLUEELER
TRE AV DISSE ER MED: Sergey Fedorovtsev (t.h.) er ikke en av russerne som får delta i Rio-OL. (fra venstre) Nikita Morgachev, Artem Kosov og Vladislav Ryabcev har fått tillatelse. I mai ble det funnet et forbudt stoff i urinprøven til Sergey Fodorovtsev, derfor får ikke han være med til OL. Foto: EPA/URS FLUEELERVis mer

Flere russiske utøvere utestenges fra Rio-OL: Kun seks av 28 roere får delta

Det internasjonale roforbundet har fattet avgjørelsen.

Det russiske OL-laget i roing blir temmelig redusert før OL i Rio tar til 5. august. Nå er det klart at av 28 russere får bare seks ro OL-konkurransene.

Ingen av de 28 som er vurdert har avlagt positive dopingprøver gjennom de siste fem årene, men flere av dem har fått sine tester vurdert og analysert av et laboratorium i Moskva, der det har vært manipulert med tilsvarende prøver.

Derfor er det helt klart at utestengelsen av de 22 er en direkte følge av de omfattende avsløringer og juks innen russisk antidopingarbeid som er avslørt den siste tiden.

Det er Det internasjonale roforbundet som har fattet avgjørelsen om å utelukke de russiske roerne. Det skjedde etter at Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) overlot denne avgjørelsen til de ulike internasjonale særforbundene.

Aleksandr Chaukin, Georgy Efremenko, Artem Kosov, Nikita Morgachev, Vladislav Ryabcev og Anton Zarutskiy har fått klarsignal av Det internasjonale roforbundet.

(©NTB)