Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flere ser fotball på tv

Tilskuertallet på stadion stuper.

FOLK BLIR HJEMME: Glissent på tribunen under en tippeligakamp mellom Lyn og Stabæk på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FOLK BLIR HJEMME: Glissent på tribunen under en tippeligakamp mellom Lyn og Stabæk på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

|||Eliteserien i fotball fenger TV-seerne. Så langt har 941.000 seere i snitt fulgt hver eneste serieomgang av fjernsynsfotballen på NRK og TV 2.

Det er en økning på hele 28 prosent i forhold til fjoråret, skriver Dagens Næringsliv.

TV 2 har mistet noen seere, men NRKs gjeninntreden som fotballkringkaster løfter tallene.

Verre er det at publikumstallet faller med ni prosent.

- Det er ingen tvil om at den nye medieavtalen som gjelder fra i år, er et tveegget sverd. Kampene er mer tilgjengelig både på TV og nett enn tidligere, sier Bodø/Glimts markedsdirektør Erlend Willumsen til DN.

Færre tilskuere på kampene blir brukt som argument for å kutte antall lag i eliteserien, men avtroppende fotballpresident Sondre Kåfjord mener nedgangen delvis skyldes været.

- Vi utvidet eliteserien fra 14 til 16 lag. Med flere kamper per sesong var dette (lavere snittall) ventet. Det har skjedd i alle land. Vi var dessuten maksimalt uheldig med været i de tre første rundene i år, sier Kåfjord.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media