Flere følger med når Magnus Moan, Mikko Kokslien og Magnus Krog er i aksjon enn når Aksel Lund Svindal kjører for krystallkulen (sammenlagtseieren) i alpint. Foto:  EPA / Patrick Seeger
Flere følger med når Magnus Moan, Mikko Kokslien og Magnus Krog er i aksjon enn når Aksel Lund Svindal kjører for krystallkulen (sammenlagtseieren) i alpint. Foto: EPA / Patrick SeegerVis mer

Flere ser Kokslien og Moan enn Svindal

Men langrenn blir fulgt av klart flest.

Langrenn er seervinneren av vinteridrettene på NRK, mens alpint er taperen, skriver Dagsavisen.

Denne sesongen har NRKs langrennssendinger blitt fulgt av i snitt 479.000 seere. Det er klart best. Deretter følger hopp (385.000), skiskyting (383.000) og kombinert (249.000).

Tyngre er det å selge inn skøyter (216.000), skicross (214.000) og alpint (208.000), skriver Dagsavisen. Kombinert danker ut både skøyter og kanskje mest overraskende alpint, som er en stor vinteridrett i mange land.

- Jeg er både overrasket og ikke overrasket over disse tallene. Jeg har for eksempel alltid ment at kombinert interesser hvis norske utøvere er med å prege konkurransene, sier landslagstrener i kombinert, Kristian Hammer.

Han kan glede seg over at flere følger med når Magnus Moan, Mikko Kokslien og Magnus Krog er i aksjon enn når Aksel Lund Svindal kjører for krystallkulen (sammenlagtseieren) i alpint.

(NTB)