Flere skadd i svensk tribuneulykke

Gjerdet raste sammen på 1.-divisjonskamp.

Flere ble skadd da tribunen raste sammen i Örgrytes svenske 1.-divisjonskamp mot Väsby i dag


Marcus Allbäck scoret for hjemmelaget helt i begynnelsen av kampen, og jubelen var så stor at tribunen ikke tålte presset. Gjerdet inn mot banen raste sammen, og mange tilskuere havnet under det.

- Et førtitalls mennesker ble rammet, og falt en til to meter, sier Stefan Gustafsson i Gøteborgspolitiet til Expressen.

Örgryte kunne sikre opprykk til Allsvenskan med seier over Väsby i hjemmekampen i dag. Derfor var tribunene ogaå overfylte, skriver avisa.

Jubelen etter Allbäcks mål var nok til at stadiongjerdet raste.

- Man føler for de som er utsatt for dette, sier Örgryte-trener Martin Pringle.

Kampen ble avbrutt mens vakter og førstehjelpspersonell hjalp folk å komme seg ut fra restene av tribunen. To ambulanser ble kjørt inn på banen, og minst to personer er fraktet til sykehus, skriver NTB.

- En person er sendt til sykehus med ryggskader, sier legen Vahid Hamidy til TV4 Sport.

Men det kan virke som om både Örgryte og publikum har hatt griseflaks oppi det hele.

RASTE UT: Gjerdet inn mot banen ga etter på Valhalla Idrottspark da Marcus Allbäck sendte hjemmelaget Örgryte i ledelsen i dag. Minst en person er sendt til sykehus. Foto: TV 4 Sport/ Expressen
RASTE UT: Gjerdet inn mot banen ga etter på Valhalla Idrottspark da Marcus Allbäck sendte hjemmelaget Örgryte i ledelsen i dag. Minst en person er sendt til sykehus. Foto: TV 4 Sport/ Expressen Vis mer

- Det er ingenting alvorlig, sier Hamidy til sportskanalen.

Susanna Pedersen sto like i nærheten av der gjerdet raste. Hun forteller at det var mye blod da flere fikk sårskader av fallet.

- Det var flaks at ikke flere skadet seg alvorlig, sier Pedersen til Expressen.

Etter at gjerdet raste ble spillerne sendt i garderoben og publikum som ikke ble skadd fikk beskjed om å flytte seg til andre deler av stadion.

Etter et kort møte mellom dommeren, politiet og sikkerhetssjefen på Valhalla ble det bestemt at kampen skulle fortsette.

Örgryte vant kampen 3-0, og er klare for Allsvenskan. Om det er noen trøst for de som ble skadd.

Flere skadd i svensk tribuneulykke
SENDT TIL SYKEHUS: To personer ble sendt til sykehus da tribunen raste sammen på Valhalla. Ingen er alvorlig skadd.