Flere spanske ryttere dopingtatt

Hydroxyethyl i prøvene til Mosquera og De Peña.

NY SPANSK AVSLØRING: Ezequiel Mosquera ble nummer to i Spania Rundt. Nå er han dopingtatt. Foto: AP /Daniel Ochoa de Olza
NY SPANSK AVSLØRING: Ezequiel Mosquera ble nummer to i Spania Rundt. Nå er han dopingtatt. Foto: AP /Daniel Ochoa de OlzaVis mer

|||De spanske sykkelrytterne Ezequiel Mosquera og David Garcia Da Peña, begge i Xacobeo-laget, har avlagt positive dopingprøver, skriver NTB.

34-årige Mosquera ble nummer to i Vuelta a España, hans beste resultat noensinne. Sykkelekspert Johan Kaggestad tar enda en dopingnyhet med et skuldertrekk.

- Nei, jeg er ikke overrasket over Mosquera. Det er like overraskende som at 17. mai faller på 17. mai, sier Kaggestad til Dagbladet.

Øker blodvolumet Han forteller at Mosquera etter Spania Rundt-suksessen har inngått en fet kontrakt med nytt lag.

- Mosquera er en av de heteste rytterne, sier Kaggestad.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) opplyser at prøvene til begge rytterne viste spor av det forbudte stoffet hydroxyethyl (HES). Ifølge nyhetsbyrået AP virker stoffet som EPO - det øker kroppens blodvolum.

Samme stoff ble funnet i dopingprøven til Oscar Sevilla for to uker siden. Også han er midlertidig utestengt.

De to spanske rytterne avla de positive prøvene etter 18. etappe i Spania Rundt, Vueltaen. Så langt er ikke B-prøvene analysert.

Mosquera ble bare slått av Vincenzo Nibali i Spania Rundt, og han leverte en sterke tempetappe og vant den nest siste etappen.

Trippel dopingdag Sykkelsporten i Spania opplever sin andre avsløring med prøvene til Xacobeo-rytterne i dag.

- Det er spanjoler igjen. Dette forteller meg at holdningene til antidoping i Spania må skjerpes betydelig, sier Kaggestad til Dagbladet.

I natt ble det kjent at Tour de France-vinner Alberto Contador testet positivt for et anabolt stoff under Touren. På en pressekonferanse i dag avviste Contador at han bevisst har dopet seg med clenbuterol.

27-åringen skylder på forurenset biffkjøtt, og akter å renvaske seg.

Dopingjeger Peter Hemmersbach ved Aker-laboratoriet sa til Dagbladet tidligere i dag at en slik teori må undersøkes nærmere før den eventuelt kan avvises.

Samtidig spekuleres det i at funnet av clentbuterol hos Contador kan skyldes injeksjoner av gammelt, frossent blod.

TATT 16. SEPTEMBER: Oscar Sevilla har også testet positivt for hydroxyetyl. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino
TATT 16. SEPTEMBER: Oscar Sevilla har også testet positivt for hydroxyetyl. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer