- Flere spillere fikk så bakoversveis at de kom bort for å trøste meg

Roy Hodgson kan være brutal. Det har flere av hans norske elever fått merke.

STORE KONTRASTER: Datoen er 15. juli 2004, og Roy Hodgson er på vei ut til sin første trening som Viking-trener. Bare noen uker i forveien hadde England tatt seg til kvartfinale i EM-sluttspillet i Portugal. Mandag denne uka spilte de sin første EM-kamp siden den gang - da med Roy Hodgson som landslagssjef.  Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
STORE KONTRASTER: Datoen er 15. juli 2004, og Roy Hodgson er på vei ut til sin første trening som Viking-trener. Bare noen uker i forveien hadde England tatt seg til kvartfinale i EM-sluttspillet i Portugal. Mandag denne uka spilte de sin første EM-kamp siden den gang - da med Roy Hodgson som landslagssjef. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LVIV (Dagbladet): - Hva? Hva?! Ærlig talt, snøftet Roy Hodgson.

Han hadde nettopp blitt spurt av en norsk journalist om han var nervøs foran en bortekamp med Viking, og for en mann med europacupfinale, VM- og EM-sluttspill samt seriemesterskap fra Danmark og Sverige på CV-en, virket spørsmålet enda mer malplassert enn en engelsk trenerstorhet i Stavanger.

Hodgson var hakket mer ydmyk da et lignende spørsmål dukket opp søndag kveld. Men denne gangen handlet det ikke om en bortekamp med Viking, men om ilddåpen som engelsk landslagssjef: Åpningskampen i EM mot selveste Frankrike.

- For meg er det en enorm anledning. Jeg får sitte på benken og se et engelsk landslag jeg står ansvarlig for, sa Hodgson.

Kampen endte 1-1. England var ikke i nærheten av å glitre offensivt, men defensivt var de bunnsolide og gjorde franskmennene frustrerte. Hjemme foran TV-apparatet i Norge satt en av Roy Hodgsons tidligere elever, Peter Kovacs, og tenkte at England lignet mye på Viking anno 2004/2005.

Godtok ikke fiksfakseri Det var i den perioden Hodgson snudde opp ned på hele klubbkulturen i Stavanger-klubben. Unnasluntring, forseintkomming og primadonnanykker ble slått nådeløst ned på, og spillerne var alltid på tå hev da de ankom treningsfeltet, så engelskmannen ikke skulle få en grunn til å glefse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer