- Flere spillere har spurt meg om jeg er rasist

Men Rekdal står på at Annan ikke ble krenket av Aarøy.

TOK ET OPPGJØR MED ANNAN: I motsetning til flere av spillerne, ønsket ikke Kjetil Rekdal at Anthony Annans angivelige biting skulle forbigås i stillhet. I dag har han brukt store deler av dagen på å svare på telefoner fra journalister, etter at Annan gjennom Dagbladet beskyldte Tor Hogne Aarøy for rasisme. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
TOK ET OPPGJØR MED ANNAN: I motsetning til flere av spillerne, ønsket ikke Kjetil Rekdal at Anthony Annans angivelige biting skulle forbigås i stillhet. I dag har han brukt store deler av dagen på å svare på telefoner fra journalister, etter at Annan gjennom Dagbladet beskyldte Tor Hogne Aarøy for rasisme. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Kjetil Rekdal advarte spillerne sine mot Anthony Annans tjuvtriks på spillermøtet før gårsdagens 1-1-kamp i Ålesund.

Men Aalesund-treneren tok ikke høyde for biting og slag mot underlivet, og etter kampen gjorde han på eget initiativ RBK-spillerens oppførsel til et tema.

I dag våknet han opp til rasismebeskyldninger mot Aarøy, Annan reagerte på å bli kalt «idiot» og «afrikaner». Rekdal gikk sporenstreks i forsvar for sin toppscorer.

Til Nettavisen sa han at «det er vanlig at mørkhudede spillere oppfatter ting som rasistisk når de havner i trøbbel» og at «de oppfatter det som rasisme når de får kjeft».

Uttalelser som har fått Anti-rasistisk senter til å steile, og som Freddy dos Santos overfor Dagbladet beskriver som «verre enn det Aarøy har sagt».

- Naturlig for dem å tenke sånnMen Rekdal har aldri vært spesielt redd for å tråkke i vepsebol eller på tærna til folk.

Og røper at han gjentatte ganger er blitt spurt direkte om han er rasist - noe han for ordens skyld presiserer at han ikke er.

- Det er spillere som har kommet til meg og spurt om jeg er rasist. Jeg har svart «nei, jeg er like hard mot andre, men det er mulig du opplever det på en annen måte», sier Rekdal til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer