MISTER SPONSORER: Ryan Lochte har mistet fire av sine sponsorer. Foto: AP Photo/Michael Sohn
MISTER SPONSORER: Ryan Lochte har mistet fire av sine sponsorer. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

Flere sponsorer trekker seg etter ransløgnen i Rio

Ønsker ikke lenger å støtte Ryan Lochte.

(Dagbladet): Den amerikanske svømmeren Ryan Lochte og tre av hans lagkamerater skapte rabalder da de sto fram og fortalte at de hadde blitt robbet og truet med pistol på en bensinstasjon i Rio.

Etter at det hele viste seg å være en løgn, valgte Lochtes ene sponsor, Speedo, å trekke seg.

FULL KRANGEL: Denne overvåkningsvideoen fra en bensinstasjon ved Olympiaparken i Rio kan gi flere svar på hva som skjedde da Lochte og flere amerikanske svømmestjerner hevder de ble ranetVis mer Vis mer

- Selv om vi har hatt glede av forholdet til Ryan i over ti år, og han har vært et viktig medlem av Speedo-teamet, kan vi ikke godta atferd som er i strid med de verdiene denne merkevaren lenge har stått for. Vi setter pris på hans mange prestasjoner og håper han beveger seg framover og lærer av denne erfaringen, skrev Speedo i sin uttalelse.

Nå ser det ut til at det blir enda verre for den amerikanske svømmeren å finne seg nye sponsorer, etter at Polo Ralph Lauren, Gentle Hair Removal og madrass-bedriften «Airweave» også trekker seg.

- Våre ansatte holder en høy standard

Ralph Lauren og Airweave hadde signert hver sin avtale med Lochte spesielt for Rio-OL, men selskapene kommer ikke til å fornye disse. Det skriver CNN.

Gentle Hair Removal, et selskap som driver med hårfjerning ved bruk av laser, har hatt en sponsoravtale med Lochte siden april.

Selv om det fortsatt er flust med bilder av Lochte på selskapets nettside, har nå deres moderselskap, Syneron-Candela, annonsert at de også skiller lag med svømmeren.

- Våre ansatte holder høy standard, og vi forventer det samme av våre partnere. Vi ønsker Ryan alt godt for framtida, og takker han for tida han har brukt på å støtte oss, skrev selskapet i en uttalelse ifølge CNN.

Beklaget på tv

Det var i slutten av forrige uke Lochte gikk ut og beklaget det hele i et intervju med den brasilianske TV-kanalen Globo TV.

- Jeg beklager. Dette skal ikke gjenta seg. Det var min skyld, jeg tar det fulle ansvaret. Jeg oppførte meg lite voksent, sa Lochte til kanalen.