Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flere toppklubber hacket

Flere norske klubber er rammet av digital lekkasje, der flere passord er avslørt. Nå tar Rosenborg grep.

HACKET: Alle ansatte har blitt bedt om å bytte passord etter lekkasje av flere passord. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HACKET: Alle ansatte har blitt bedt om å bytte passord etter lekkasje av flere passord. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Flere klubber i Norge er angrepet av hackere, og en haug med passord er på avveie. Rosenborg er blant klubbene som er rammet, og det skal være 19 rbk.no-adresser som er avslørt. Det skriver Adressa.

Det er den samme avisa som har gjort RBK oppmerksomme på lekkasjen.

- Dette var vi ikke klar over, men vi er takknemlige for at vi ble gjort oppmerksom på situasjonen. Datasikkerhet tar vi på alvor, sier leder for økonomi, eiendom og stadion i Rosenborg Roar Munkvold.

Analyser viser at det er mer enn 600.000 norske e-postadresser og passord som er lekket til sammen.

Skifter passord

Nå tar Rosenborg grep. Munkvold forteller at alle ansatte i klubben har skiftet passord, for å sikre seg mot hackere. I tillegg skal passord koblet til RBKs systemer ikke brukes på for eksempel Facebook. Poenget er altså å ha helt atskilte passord.

Jørgen Stenseth, som er mediesjef i RBK, er én av dem har blitt rammet av hacking tidligere.

- Jeg sjekket e-postadressen min ved den forrige store lekkasjen hos LinkedIn i 2016, og fant ut at passordet mitt var ute. Jeg brukte det samme passordet også på noen andre nettsider i 2016, men skiftet da jeg fant ut at passordet var lekket. I dag bruker jeg en passord-app som hjelper meg å holde orden på de titalls ulike passordene jeg har. Jeg hadde ikke klart meg uten, sier Stenseth.

Ber NTF om å ta grep

Men det er ikke bare Rosenborg som er rammet av lekkasje. Også andre norske toppklubber er rammet. Adressas analyser viser at totalt 126 mailadresser med passord er lekket fra klubbene i Eliteserien.

- Vi har snakket om det internt her i RBKs medieavdeling, og ser ikke helt «worst case» ved at noen eventuelt hacker hjemmesiden vår. En falsk overgangsnyhet kanskje, men neppe noe som er virksomhetskritisk. Likevel er vi avhengige av at NTF gjør noe med dette, og vi har bedt NTF se nærmere på det, sier Roar Munkvold.

Rosenborg drar for øvrig nå på treningsleir til Málaga for å forberede seg til Eliteserien, som starter opp i april mot Brann.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media