ATTRAKTIV: Etter tirsdagens trening på Valle fortalte Kjetil Rekdal at han har ambisjoner om å prøve seg i utlandet. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
ATTRAKTIV: Etter tirsdagens trening på Valle fortalte Kjetil Rekdal at han har ambisjoner om å prøve seg i utlandet. Foto: Joachim Baardsen / DagbladetVis mer

Flere utenlandske klubber interessert i Rekdal

- Jeg har lyst til å komme meg ut igjen.

VALLHALL (Dagbladet): Kjetil Rekdal (45) har løftet Vålerenga fra nedrykksstrid til medaljekamp på under ett år. Det har flere utenlandske klubber merket seg. Med en kontrakt som går ut etter sesongen, er 45-åringen et attraktivt navn på trenermarkedet. Nå bekrefter Rekdal at han har fått flere henvendelser - også fra klubber utenfor Norge.

- Ja, det skjer jevnt og trutt. Det er naturlig også, men jeg har ikke sagt noe annet enn at alt er mulig fra 1. januar av. Det er henvendelser som går på om det er aktuelt for meg å gjøre det og det fra neste år av. Jeg har sagt at Vålerenga er mitt førstevalg. Jeg har lyst til å være her, og er forsåvidt innstilt på å være her, sier Rekdal til Dagbladet.

VIF-samtaler på is Med en spiller- og trenerfortid i de tyske klubbene Borussia Mönchengladbach, Hertha Berlin og Kaiserslautern - i tillegg til belgiske Lierse, har Rekdal et kjent navn ute i Europa.

Hvor fremtiden ligger, er usikkert.

- At jeg har et navn i enkelte nasjoner, er ikke unaturlig. Så vet jeg at kontrakten min går ut. Det har jeg pratet med Vålerenga om både i januar og juni, men klubbens situasjon er for usikker til at vi kan diskutere mer nå. Det er ingen av oss som vet hvordan det blir seende ut til slutt, sier Rekdal og sikter til Oslo-lagets svært vanskelige økonomiske situasjon.

Partene har derfor bestemt seg for å gjenoppta samtalene når forutsetningene for klubbens videre satsing er klare.

- Vi har blitt enige om å jobbe videre, så har vi muligheten til å diskutere seinere om klubben kan oppfylle det som kreves for at det skal være interessant å være her - sportslig sett. Hvis klubben må kutte absolutt alt, og det blir et rent juniorlag her, så har ikke Vålerenga råd til å ha en profilert trener her heller, sier Rekdal.

- Mer kresen Han forteller samtidig at det eventuelle tilbudet som skal lokke ham ut av landet må være riktig både for han og familien.

- Du blir mer kresen jo eldre du blir. Skal jeg reise ut igjen og ta med meg ungene mine, skal det være for en klubb som har orden i tingene. Jeg var jo trener i Lierse, og det var totalt kaos. Kaiserslautern var også totalt kaos. Det var fryktelig vanskelig å jobbe der. Hvis jeg skal reise ut, skal jeg være trygg på at jeg blir der en stund.

- Er det en mulighet for at du kan forlate Vålerenga allerede i sommer?

- Nå starter sesongen i utlandet om under en måned. Det betyr at det er ingenting interessant som er ledig. Men du vet hvordan dette går; etter fem-seks serierunder ryker en trener og da er jakten i gang. Jeg har ambisjoner og lyst til å komme meg ut igjen - ja, men jeg har mer lyst til å få det til med Vålerenga.

- Det betyr ikke at jeg har hodet et annet sted, for dét er her, i Vålerenga. Jeg kan likevel ikke sitte til nyttårsaften og si at «i morgen skal jeg begynne et annet sted». Det går ikke. Jeg er nødt til å forberede meg på begge ting, uten at det påvirker meg noe som helst, sier Rekdal.