Flere vil hjelpe Luton ut av gjørma

Klarte uavgjort mot Liverpool i FA-cupen.

(Dagbladet.no): «Noen som vil kjøpe laget som stoppet Liverpool?». Slik lød spørsmålet etter det overraskende uavgjortresultatet i FA-cupen sist søndag.

Hytteinvestor og tidligere Luton-spiller Vidar Riseth var ikke veldig risikovillig, men nå viser det seg at flere andre er interessert i å ta sjansen.

- Veldig forhåpningsfull

Blant dem er TV-personligheten Nick Owen, som har vært Luton-supporter hele sitt liv.

Owen har i en årrekke ledet det regionale BBC-programmet «Midlands Today» - og han blir nok neppe mindre populær i området etter forsøket på å redde den kriserammede klubben.

- Jeg kan ikke vente på det videre arbeidet - jeg veldig forhåpningsfull, sier Owen, som har opprettet et selskap som støttes av en rekke britiske og utenlandske forretningsmenn.

- Flere interessenter

Hver måned taper Luton over fire millioner kroner, og 22. november ble klubben satt under administrasjon. Spillerne har heller ikke fått utbetalt full lønn.

Flere vil hjelpe Luton ut av gjørma

Men nå er det altså håp om bedring, ettersom Owens interesse ikke er den eneste nivå tre-klubben har fått melding om.

- Vi har fått flere enn ett bud, noe som så klart er gode nyheter, sier administrator Brendan Guilfoyle til BBC.

HÅNDSTREKNING: Liverpool og Norges John Arne Riise ga Luton en ufrivillig håndstrekning da han handset inn utlikningsmålet på søndag. Nå står flere i kø for å gi det lille og kriserammede laget en hjelpende hånd. Foto: GERRY PENNY/EPA/SCANPIX
HÅNDSTREKNING: Liverpool og Norges John Arne Riise ga Luton en ufrivillig håndstrekning da han handset inn utlikningsmålet på søndag. Nå står flere i kø for å gi det lille og kriserammede laget en hjelpende hånd. Foto: GERRY PENNY/EPA/SCANPIX Vis mer
KNESTÅENDE: Dave Edwards og de andre Luton-spillerne sto for en stor prestasjon da de holdt Liverpool til uavgjort i FA-cupen. Økonomisk går klubben langt fra like bra, men nå kan det være lysning i sikte.