Oslo hadde Ski-VM i 2011. Nå håper et flertall av innbyggerne på et OL i 2022, ifølge en fersk meningsmåling. 
Foto: Erik Johansen / Scanpix
Oslo hadde Ski-VM i 2011. Nå håper et flertall av innbyggerne på et OL i 2022, ifølge en fersk meningsmåling. Foto: Erik Johansen / ScanpixVis mer

Flertall vil ha Oslo-OL i 2022

51 prosent sier ja.

For første gang sier et flertall, 51 prosent, av Oslos innbyggere ja til et OL i hovedstaden i 2022, viser en fersk meningsmåling.

Respons Analyse spurte 1000 mennesker i Oslo hva de mente om en eventuell OL- og Paralympics-søknad for 2022. 51 prosent svarte at de er positive. 35 prosent var negative og 14 prosent hadde ingen oppfatning, skriver Aftenposten.

I januar svarte 45,2 prosent av Osloboere ja til OL.

- Vi er stolte og glade over å se en fremgang i hvor mange som ønsker et OL og Paralympics til Oslo, sier OL-direktør Eli Grimsby.

Siden folkeavstemningen er et ja-nei-spørsmål, fjernes andelen som ikke har noen oppfatning. Det betyr at dersom det hadde vært folkeavstemning i morgen, ville 60 prosent sagt ja til OL og Paralympics blant Oslos befolkning.

Byrådsleder Stian Berger Røsland mener at Oslos mulighet er styrket til tross for at det foreløpig ikke er drevet noen valgkamp for å få befolkningen med seg i OL-spørsmålet.

- Det kan heller ikke Oslo kommune gjøre, men politikere, partier og idretten står fritt til å fronte OL-saken, hvis de vi, sier han.

Som fersk leder av søkerkomiteen er det ingen tvil om hva Berger Røsland selv mener. Han er for at hovedstaden sammen med fire andre kommuner, Lillehammer, Øyer, Ringebu og Lørenskog, skal påta seg denne oppgaven. Planen er at det også skal benyttes et anlegg i Bærum, skriver Aftenposten.

(NTB)