Flertallet er utlendinger!

MACCLESFIELD (Dagbladet): For første gang i historien var det flere utlendinger enn engelskmenn på banen da den engelske eliteserien ble sparket i gang sist helg. Chelsea er ikke uventet «verst».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ja, du leste riktig! Av totalt 220 spillere i startoppstillingene hadde bare 103 spillere engelsk pass.

Færrest engelskmenn hadde ikke overraskende Chelsea. Manager Claudio Ranieri har talentfulle spillere som Carlton Cole og Joe Keenan i troppen, men i John Terrys skadefravær var Frank Lampard eneste engelskmann som klarte å spille seg inn i førsteelleveren.

De mange utlendingene har etter hvert blitt et varemerke på Stamford Bridge. Mot Southampton for to sesonger siden stilte man, som første engelske klubb, uten en eneste engelskmann på banen.

Også tittelfavorittene Arsenal, Liverpool og Manchester United hadde et flertall utenlandske spillere i startoppstillingen i helga.

På benken

Arsenal og United stilte med seks utlendinger hver, mens Liverpool bare lot tre (!) engelskmenn slippe utpå fra start. Et stort paradoks med tanke på alle talentene som er fostret fram i disse klubbene de siste åra.

Med til historien hører det at Manchester United startet kampen uten både Ole Gunnar Solskjær og Fabien Barthez - begge er forventet å tilhøre Uniteds førsteellever denne sesongen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer