Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flertallet nektet å støtte RBK-formannen

Svendsen likevel gjenvalgt - som eneste kandidat.

(Dagbladet.no): Terje Svendsen ble tirsdag kveld gjenvalgt for to nye år som styreleder i Rosenborg. Ikke fordi han var den mest populære kandidaten - snarere fordi han var den eneste kandidaten.

Under årsmøtet ble det som ventet fremmet et benkeforslag på Morten Loktu som ny styreleder, fra Kjernen-medlem Stig Westerhus.

Forskningsdirektøren i StatoilHydro takket for tilliten - men ønsket ikke å stille mot Svendsen.

- Jeg beklager at jeg skuffer noen som ønsker meg som styreleder, men mener årsmøtet bør støtte seg bak valgkomiteens innstilling, sa Loktu ifølge adressa.no.

Beklaget Loktus avgjørelse

Den innstillingen gikk i favør Svendsen, men mot viljen til fire av fem i valgkomiteen. Adressaavisa avslørte i går at Svendsens kandidatur ble reddet av komiteens leder, Tor Kleveland.

RBK-medlem Bjørn Hove beklaget Loktus avgjørelse i plenum.

- Jeg beklager veldig, Morten, at du trekker kandidaturet. Det er noe støy på kanalen her, og det må endring til. Jeg tror det trengs en utenfra. Kontinuitet, ja. Det er fire i styret som skal fortsette, men nye tanker tror jeg hadde gjort seg, sa han ifølge adressa.no.

MINDRETALLET STØTTET SVENDSEN: 153 stemte blankt, 65 lot være å stemme, mens 179 stemte på Terje Svendsen som Rosenborgs styreformann. Han var eneste kandidat, etter at Morten Loktu avslo et benkeforslag fra årsmøtet. Foto: SCANPIX
MINDRETALLET STØTTET SVENDSEN: 153 stemte blankt, 65 lot være å stemme, mens 179 stemte på Terje Svendsen som Rosenborgs styreformann. Han var eneste kandidat, etter at Morten Loktu avslo et benkeforslag fra årsmøtet. Foto: SCANPIX Vis mer

Fikk støtte av Hoftun

Til tross for at Svendsen sto igjen som eneste kandidat, iverksatte årsmøtet et skriftlig valg for å finne ut av hvor mange som støttet ham.

Det ga en klar pekepinn på manglende oppslutning blant de stemmeberettigede:

153 stemte blankt, 65 lot være å stemme, mens 179 stemte på Svendsen.

En av dem som uttrykte full tillit til Svendsen, var Erik Hoftun. Midt i årsmøtet kom han med en solid støtteerklæring til styreformannen, som har fått mye pepper etter pressekonferansen der Knut Tørum måtte avtre som RBK-trener.

- Jeg stiller meg totalt uforstående til at en uheldig pressekonferanse gjøres at det stilles spørsmål rundt Svendsens kompetanse, sa Hoftun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media