Qatar-utvalget

Flertallet stemmer mot VM-boikott

Qatar-utvalget har fattet sin beslutning i spørsmålet rundt boikott av Qatar-VM. Det klare flertallet stemmer mot en boikott av mesterskapet i 2022.

STEMMER MOT BOIKOTT: Utvalget som har sett på forholdene i Qatar velger å stemme mot en boikott. Foto: Vegard Wivestad Grtt / NTB
STEMMER MOT BOIKOTT: Utvalget som har sett på forholdene i Qatar velger å stemme mot en boikott. Foto: Vegard Wivestad Grtt / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag presenterte Qatar-utvalget sin rapport i forbindelse med norsk deltakelse i fotball-VM i 2022, og hvorvidt Norge skal aktivt forsøke å kvalifisere til mesterskapet.

I rapporten, som Dagbladet tidligere tirsdag fikk tilgang til, kommer det fram at flertallet stemmer imot en boikott av fotball-VM i 2022.

- Flertallet på tolv medlemmer mener ikke boikott er det mest effektive virkemiddelet for vår skape varige endringer i Qatar, sa utvalgsleder Sven Mollekleiv tirsdag da rapporten ble lagt fram.

Av de 14 medlemmene i utvalget har 12 av disse stemt mot en boikott av det mye omtalte mesterskapet.

En av tematikkene rundt en mulig norsk boikott er hvilke konsekvenser det kan få for norsk fotball. I rapporten etterlyser man tydelig mer informasjon fra Norges Fotballforbund (NFF) rundt dette.

Det kommer tydelig fram at det har vært en misnøye fra utvalget som «anbefaler NFF å vurdere hvordan de mulige juridiske konsekvensene av en boikott best mulig kan bli belyst før det ekstraordinære forbundstinget»

Betinget boikott

Det kommer fram i rapporten at Tom Høgli, som er toppklubbrepresentant, og Kjersti Løken Stavrum, som er administrerende direktør i Stiftelsen Tinius, samt styremedlem i KFUM, er del av dette flertallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer