Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flertallet vil ha Ødegaard «hjem»

Leserne til Spanias største sportsavis har talt.

FANSEN ELSKER ØDEGAARD: Flertallet vil se Ødegaard i hvit drakt allerede fra neste sesong. Nå spørst det om Real Sociedads klubbpresident slipper ham. Foto: Susana Vera / Reuters
FANSEN ELSKER ØDEGAARD: Flertallet vil se Ødegaard i hvit drakt allerede fra neste sesong. Nå spørst det om Real Sociedads klubbpresident slipper ham. Foto: Susana Vera / Reuters Vis mer

Martin Ødegaard har levert en strålende første sesong i Real Sociedad. Nordmannen, som er på utlånsavtale fra Real Madrid, var i førersetet da nettopp La Real sendte hovedstadslaget ut av den spanske cupen etter 3-4 torsdag.

Ødegaard scoret kampens første mål og fikk applaus av Madrids hjemmepublikum da han haltet av banen etter 63. minutter.

Etter kampen ga Sociedads klubbpresident klar tale. Ødegaard skal ikke tilbake til Real Madrid etter sesongen om han får det som han vil. Ett år er igjen av utlånsavtalen og etter prestasjonene som er blitt levert av nordmannen, er det ingen grunn til at Jokin Aperribay vil slippe ham nå.

- Det er null prosent sjanse for at han går tilbake til Real Madrid etter sesongen, sa han i et intervju med radiostasjonen Cadena SER.

Flertallet har stemt. Det spørs nå om leserne til Marca AS legger press på Zinédine Zidane og ledelsen i Real Madrid.

- En leder

For det er den signeringen tilhengerne vil ha, og føler klubben mangler. Leserne mener at Real Madrid må hente Martin Ødegaard hjem allerede i juni måned og ikke gi ham en sesong til i Real Sociedad.

Det er gullsigneringen for de fleste.

- Ødegaard må spille med de hvite neste sesong. Real Madrid ga Ødegaard to sesonger i Sociedad for at han skulle blomstre og utvikle seg i La Liga. Han er blitt en leder for en av lagene som gjør best fotball i ligaen, og han eliminerte Real Madrid for noen dager siden på Bernabéu selv, skriver Marca.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

SENKET ØDEGAARD: Martin Ødegaard og Real Sociedad ble senket på overtid av en frisparkperle. Video: Strive Vis mer

Sliter

Til tross for at Real Madrid leder La Liga, sliter klubben med å få fart på målkontoen. De har bare notert seg for 40 mål på 22 serierunder, noe som er langt færre enn Barcelona på andreplass.

Ødegaard, som har scoret fire mål og har fem målgivende, kan hjelpe med det, og det er ikke tvil om at det er det fansen vil ha.

- Real Madrid-fans elsker Ødegaard i den hvite drakta. Både Florentino og Zidane var vitne til det etter den stående applausen fra tribunen til Ødegaard på Bernabéu, fortsetter den spanske avisa.

Applausen etter Copa Del Rey-kampen på Santiago Bernabéu viste det.

- Nå må klubben bestemme, avslutter avisa.