BRONSE: Gun-Rita syklet inn til en tredjeplass i EM-rundbane terrengsykling i dag. Her avbildet under fjorårets OL i Rio. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BRONSE: Gun-Rita syklet inn til en tredjeplass i EM-rundbane terrengsykling i dag. Her avbildet under fjorårets OL i Rio. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

EM-Terrengsykkel

Flesjå sikret seg ny EM-medalje

Gunn-Rita Dahle Flesjå syklet inn til bronse under EM i terrengsykling på rundbane i Italia søndag. Gullet gikk til ukrainske Jana Belomoina.

Sølvet gikk til den sveitsiske syklisten Linda Indergand. Den norske superveteranen var 4.09 minutter bak vinnertiden, mens det skilte 1.17 opp til sølvmedaljen.

I juni vant Flesjå VM-bronse i maraton. Søndagens bronsemedalje går inn i et allerede velfylt premieskap. 44-åringen har blitt både verdens- og europamester en rekke ganger. I 2004 vant hun også OL-gull.

Som en seier

- Det ble et tøft ritt ettersom oppladningen ikke har vært helt topp. Jeg har slitt med litt sykdom etter forrige verdenscup. Derfor må jeg se på denne bronsen som en seier, sa Gunn-Rita Dahle Flesjå til NTB.

- Vi er fornøyde, for det er lenge siden hun har vært så høyt oppe i rundbane, sa trener og ektemann Kenneth Flesjå til NTB.

Varmt og sleipt

- Det var svært varmt, og dessuten var banen sleip etter regnvær. Vi satset på et litt raskere dekk fordi vi antok at det ville tørke opp, men det gjorde det ikke. Dermed tapte hun litt for mye i utforkjøringene, la han til.

EM-vinneren Jana Belomoina og franske Pauline Prevot Ferrand stakk på den første runden. En velt i feltet gjorde at de to raskt fikk 20–30 sekunder til de andre.

- Det var totalt kaos og vi måtte slippe de to i teten, sa 44-åringen.

Flesjå holdt lenge fjerdeplassen underveis. Hun rykket opp til tredjeplassen da Ferrand pådro seg en punktering i en utforkjøring.

- Jeg avsluttet bra selv om jeg manglet toppgiret denne gangen, sa den norske veteranen.

Allerede søndag ettermiddag pakket Team Dahle Flesjå sakene for å dra til Canada og Mont-Sainte-Anne. Der er det verdenscup allerede til helgen.

(NTB)