<strong>TØFFE:</strong> Flere supporterklubber tror det blir tøft å møte Manchester City denne sesongen. Foto: Victor Fraile/BPI/REX/Shutterstock&nbsp;
TØFFE: Flere supporterklubber tror det blir tøft å møte Manchester City denne sesongen. Foto: Victor Fraile/BPI/REX/Shutterstock  Vis mer

Flest frykter Guardiolas maskinlag

Og West Bromwich spiller den kjedeligste fotballen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Dagbladet sendte ut 11 spørsmål til norske supporterklubber til Premier League-klubbene før sesongstart. Svarene under utgjør del 3 av 3. Her finner du svarene på del 1 og del 2.

Det er alltid tøft å møte Manchester City på Etihad, men med Guardiola på sidelinja tror supporterne at det vil bli vanskeligere enn noen sinne. Manageren har hatt stor suksess La Liga og Bundesliga, og han satser på å oppnå det samme i Premier League.

<strong>AVISEKSTRA:</strong> Dagens papirutgave av Dagbladet inneholder et 24 sider stort bilag som gir deg det du trenger før Premier Leagues åpningshelg. Faksimile: Dagbladet
AVISEKSTRA: Dagens papirutgave av Dagbladet inneholder et 24 sider stort bilag som gir deg det du trenger før Premier Leagues åpningshelg. Faksimile: Dagbladet Vis mer

Liverpool, Manchester United og Chelsea er også lag mange tror vil by på harde kamper denne sesongen. Det er gode lag med sterke angrepsrekker som kan presse motstanderne tilbake på banen. Med Zlatan og Pogba i United er det ikke rart at man blir litt engstelige for United denne sesongen.

Overraskende nok er det et lite flertall supporterklubber som misliker å møte West Bromwich. Årsaken er at de spiller defensiv og kjedelig fotball. The baggies scorer få mål og hadde færrest skudd på mål i forrige sesong.

Under finner du svarene på følgende spørsmål:

1. Hvilken klubb misliker dere mest å møte? Og hvorfor?

2. Hvilken klubb ser dere frem til å møte?

3. Hva blir det tøffeste oppgjøret for dere i år?

4. Hva er det morsomste du/dere har opplevd som supporter?

5. Hva er det verste du/dere har opplevd som supporter?

Arsenal:
Bjørn Furuheim og Arsenal Norway i Gunners.no
1. Stoke har alltid vært et lag vi har slitt med, pga deres fysiske spillestil. Dette har endret seg noe. Chelsea er et lag vi har slitt med å slå, i de siste årene.

2. Tottenham. Er laget vi alltid skal slå, og når terminlisten kommer er oppgjørene mot dem det første jeg ser etter.

3. North London derbyene og bortekampene mot Liverpool, Chelsea, United og City

4. Å være "live" og oppleve FA cup triumfer i 2014 og 2015, samt Arsenal-Tottenham 5-2, etter at de ledet. Slikt kan ikke beskrives, må bare oppleves. Glemmer heller aldri Arshavins 2-1 scoring mot Barcelona.

5. Skuffelsen i Paris, i CL finalen 2006. Selv om denne kampen var enormt stor å oppleve "live".

Bournemouth:
André Fayen, leder i AFCBournemouth.no
1. Manchester City. The Cherries tapte 1-9 over 2 kamper mot The Sky Blues i fjor. Attpåtil så er reiseveien en av de lengste for Bournemouth, dette har jeg selv erfart med 5/6 timer lang togtur.

Premier League, 1. runde

Lørdag,

13.30: Hull-Leicester

16.00:

Burnley-Swansea

Crystal Palace-West Bromwich

Everton-Tottenham

Middlesbrough-Stoke

Southampton - Watford

18.30: Manchester City-Sunderland

Søndag,

14.30: Bournemouth-Manchester U.

17.00: Arsenal-Liverpool

Mandag,

21.00: Chelsea-West Ham

2. Ubeseiret mot ligamester Leicester City i fjor, når lagene møttes så det ut som to jevngodelag med mye av de samme styrkene. Håper virkelig på TV kamp neste sesong da jeg måtte se de forrige på reprise.

3. THE SOUTH COAST DERBY, årets tøffeste oppgjør er mot Southampton! Mange har spekulert i om man i det hele tatt kan kalle det et rival oppgjør når styrke forskjellene har vært så store gjennom historien. Claus Lundekvam har blant annet avslørt at de (Southampton) spilte treningskamper mot Bournemouth og ga alle kamp inntekter til Kirsebærene slik at de kunne overleve som klubb. Men tidene forandrer seg, og når du ser på rammene til disse oppgjørene i Premier League og selve matchene så kunne det ikke vært mer tydelig at dette har blitt et stort derby, kamp om sørkysten, rivaler! Begge lag vant forøvrig 2-0 hjemme i fjor.

4. Var på Dean Court i romjulen 2012 da Bournemouth spilte i League One. En Crawley Town-spiller skjøt ballen ut av stadion og Cherries-keeper David James skulle drøye tiden. Så kommer det en kjempefornøyd ballgutt løpende for å gi James en ny ball. Det resulterer i at den stakkars gutten, som bare var snil, får en omgang med kjeft. Bournemouth vant kampen 3-0 og rykket opp samme sesong.

5. Største nedtur som Cherries supporter, var å få oppleve at det er så å si umulig å få sitte med hjemmepublikumet på Dean Court mens vi er i Premier League. Under League One og League two dagene var dette mye enklere, med historiens minste stadion i Premier League må vi nordmenn i de fleste tilfeller benytte oss av away-days for å se Kirsebærene live. (Forklaring nedenfor).

Billettsystemet fungerer slik at billettene selges på bakgrunn av opptjente poeng, loyalty points. Du får ett hjemmepoeng per hjemmekamp du har vært på, ett bortepoeng per bortekamp, og ett cupppoeng per cupkamp (FA cup/Capital One cup).

Skal du på kamp er det disse poengene som gjelder! Poengsystemet baserer seg på totalt antall kamper i 2015/2016 sesongen og nåværende 2016/2017. Dvs. poengene fra fjorårets sesongen tas med.

Når billettene slippes, starter billettsalget for de med for eksempel 12 opptjente poeng. En uke senere selges det til de med 11 opptjente poeng, og slik fortsetter det uke etter uke helt ned til 0 poeng, eller til billettene er utsolgt.

Burnley:
Henning Mathisen i Burnley SCS
1. Misliker ikke å møte noen, fotball i PL er jo drømmer for Burnley og da blir det jo latterlig om man skal grue seg til å møte noen.

2. Vi gleder oss til å møte alle. Det er jo dette vi har sett frem til.

3. Alle kampene blir tøffe på det nivå her, så vi tar det kamp for kamp

4. Vært med på 3 opprykk til PL og på litt forskjellige måter, først ved å vinne play-off finalen på Wembley som var enormt, så bli nr 2 og gå direkte opp og til slutt vinne Championship og gå direkte opp igjen. Litt forskjellige måter, men å vinne play-off på Wembley var enormt.

5. Det er jo kjipt når man går ned, men sånn er det noen ganger og ikke gøy når klubben mister gode unge spillere på vei oppover.

Crystal Palace:
Espen Olavesen, pressekontakt i Crystal Palace Supporters Scandinavia
1. Manchester United fordi vi veldig sjelden får med oss poeng.

2. Alle rivalene til Crystal Palace spiller i lavere divisjoner, så det er ikke noen spesielle kamper vi ser mer frem til enn andre. Vi gleder oss stort til hver eneste kamp!

3. Bortekamp mot Manchester City og Pep Guardiola blir tøft.

4. Den skandinaviske supporterklubben (CPSS) arrangerer to fellesturer hver sesong. Disse turene er det alltid god stemning på. Vi har vært så heldige å overvære flere storseire på flere av fellesturene og møte med lokale supportere på pub før og etter kamp er alltid et høydepunkt. Etter at nye eiere tok over Crystal Palace i 2010 har vi etablert god kontakt med klubben og møte med spillere, managere, eiere og ex-spillere har blitt en gjenganger på fellesturene. Skal jeg trekke frem en spesiell morsom opplevelse må det være fellesturen høsten 2012 hvor vi fikk møte Ian Holloway (som ble ansatt som manager samme dag) og eier Steve Browett før vi rundspilte Blackburn og vant 2-0 i opprykksesongen.

5. Usikkerheten da klubben var på konkursens rand våren 2010 er noe vi for all del ikke vil oppleve igjen. Heldigvis ble klubben reddet av fire lokale forretningsmenn i 12. time.

<strong>FYSISK LAG:</strong> Chelseasupporterne liker ikke å møte West Bromwich. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
FYSISK LAG: Chelseasupporterne liker ikke å møte West Bromwich. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY Vis mer

Chelsea:
Sondre Lyshaugen i Chelsea.no
1. Vi sliter ofte borte mot fysiske lag som for eksempel Stoke og West Bromwich. En kald vinterdag borte mot disse er sjelden en god kombinasjon for Chelsea spillerne.

2. Vi har hatt en grei statistikk mot Hull de siste årene så det er bare å ønske de velkommen tilbake.

3. Tror nok det tøffeste enkeltoppgjøret blir møte med Mourinho på Old Trafford, sikkert revansjesugen etter han fikk fyken i fjor og kjenner spillerne i Chelsea inn og ut.

4. Det var vanvittig stort når Lampard satte inn det avgjørende målet borte mot Bolton som gjorde at vi vant ligaen i 2005. Men å være tilstede i Munchen under CL finalen 2012 er det vel ingenting som overgår, rundet av en fantastisk dag med å slå Bayern i deres egen bakgård.

5. Det har vært tunge økonomiske tider tidligere, men det verste enkeltøyeblikket må vel være straffemissen til Terry i Moskva da vi hadde CL trofeet i vår hule hånd. Det er nok også en del som syntes forrige sesong var tung, mye utenomsportslig bråk og hvordan en regjerende ligamester kunne havne i fritt fall forblir et mysterium.

Everton:
Helge Grunnevåg, leder i EvertonFC.no
1. Liverpool, hater derby kamper.

2. Blir artig å møte Middlesbrough

3. Blir nok kampene mot naboen er jeg redd. Alltid tette og tøffe kamper.

4. Har mange morsomme opplevelser. Personlig så står mitt siste møte med Howard Kendall høyt. møtte ham 3 uker før han døde, og han var i perle humør etter at vi hadde slått Chelsea 3-1 på Goodison i fjor.

DERBY: Everton gleder seg ikke til å møte Liverpool! Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock
DERBY: Everton gleder seg ikke til å møte Liverpool! Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock Vis mer

5. Uten tvil semifinalen i FA cupen mot Liverpool for noen år siden. Var på Wembley og så kampen. Vi leda 1-0 til pause og hadde full kontroll, helt till David Moyes skulle forsvare ledelsen i 2 omgang. det gikk dårlig og vi tapte kampen.

Hull:
Jonas Nilsson, leder i Hull Scandinavia
1. West Bromwich spiller defensiv og kjedelig fotball.

2. Liverpool - alltid bra kamper som ender i poeng

3. Arsenal - vi spiller alltid bra men har nå en rekke tap på rad

4. FA-cupfinal mot Arsenal på Wembley og veien dit kommer vi aldri glemme.

5. Rykke ned.

Leicester:
Per-Arne Hansen, leder i Leicester City SCS
1. Ingen

2. Arsenal, eneste laget som slo oss i begge kampene i fjor.

3. Kampene borte mot City, United, Chelsea, Arsenal og Liverpool blir alle tøffe

4. At Leicester City vant Premier League 2015/16 sesongen against all odds

5. Da Leicester City rykket ned i League One i 2007/08 – sesongen

Liverpool:
Torbjørn Fladin, redaktør i Liverpool.no
1. Det er gjevest å slå Manchester United, slik at det er noe av en skrekkblandet fryd å møte dem. Personlig hadde jeg mistet mye interesse om jeg måtte følge et lag ledet av Toni Pulis, og kampene mot West Bromwich blir neppe noen høydepunkt til neste sesong heller.

<strong>GØY:</strong> Liverpool er en av lagene som ser frem til å møte City. Foto: Simon Bellis / Sportimage / Cal Sport Media.
GØY: Liverpool er en av lagene som ser frem til å møte City. Foto: Simon Bellis / Sportimage / Cal Sport Media. Vis mer

2. Kampene mot Manchester City har vært åpne og målrike de siste sesongene, og som ganske ofte har endt med helrød seier.

3. Chelsea, i en sesong hvor de ikke har Europa å tenke på og fått inn en kynisk manager i Antonio Conte, kan bli seigt.

4. Noe av det fine med fotballen er at neste kamp sjelden er langt unna, og en seier er alltid morsomt.

5. Uten tvil katastrofen på Hillsborough, hvor 96 Liverpoolsupportere aldri kom hjem igjen.

Manchester City:
Ole Fuglestad, pressekontakt i Manchester City.no
1. Middlesbrough. Det seier seg selv, aldri kjekt å tape mot det samme laget hver gang.

2. Burnley. Hyggelig nabooppgjør i Lancashire og som regel ender med 6 poeng.

3. Chelsea

4. Manchester City vs Gillingham, Wembley 30. mai 1999.

5. Manchester City vs Gillingham, Wembley 30. mai 1999.

Manchester United:
Bernt Hjørnevik, leder i United.no
1. Liverpool - har alltid vært det.

2. Lokaloppgjør mot Manchester City - spesielt denne sesongen

3. Lokaloppgjøret mot City samt oppgjørene mot Liverpool

4. Å møte Eric Cantona på den gamle treningsbanen The Cliff fremstår nok som det største.

5. Tapet 1-6 for City hjemme og tape ligagullet på overtid på målforskjell mot samme lag.

Middlesbrough:
Espen Ediasen, i Middlesbrough supporterklubb
1. Chelsea. Vi sliter alltids med å få med oss poeng mot de. Utrolig vanskelig å spille mot.

2. Sunderland uten tvil! Vi har virkelig savnet Nord-Øst derbyet.

3. Manchester City borte.

4. Da vi snudde 0-3 to ganger i løpet av Euro cupen for noen år tilbake.

5. Uten tvil da vi tapte play-off finalen forrige sesong. Da trodde mange at luften ville gå ut av ballongen.

<strong>VANSKELIGE:</strong> Manchester United og Zlatan blir seige å slå i år. Foto: Kevin Quigley / Daily Mail&nbsp;
VANSKELIGE: Manchester United og Zlatan blir seige å slå i år. Foto: Kevin Quigley / Daily Mail  Vis mer

Southampton:
Dagfinn Hvidsten i Southampton.no
1. Manchester United. Så ofte har de hatt dommerne med seg og marginer på sin side når vi møtes.

2. Liverpool. Alltid like gøy å slå laget som stjeler alle spillerne våre.

3. Borte mot Arsenal. Veldig sjelden vi får poeng med oss, som oftest har Arsenal mange sjanser mot oss.

4. En god historie fra Englandsturen vår våren 1999. Pappen og meg var over på vår årlige tur, og denne gangen hadde vi også med to fettere av meg. Den ene av de (Jan) ble stoppet i inngangen da han hadde med seg et stort videokamera. Han fikk ikke komme inn med dette. Han prøvde å forklare at han var fra Norge og at me hadde reist fra London samme dag for å se denne kampen. « Only Sky sports» sa mannen ved inngangen. Etter mye om og men så fikk han ta med videokamera inn på The Dell, men han måtte love å ikke ta det opp underveis og filme. Han holdt det løftet

5. Når Southampton rykka ned til nivå tre og måtte startet neste sesong med -10 poeng. Det var blytungt og et absolutt bunnpunkt etter mange dårlige år. Men jeg mista aldri trua og visste at vi skulle løfte oss igjen. Og nå er vi i en fantastisk posisjon til å utfordra de store klubbene «UP THE SAINT»

Stoke:
Morten Tveter, redaktør i Stoke.no
1. Arsenal. Dette går helt tilbake til 1972 hvor Arsenal på feilaktig vis frarøvet Stoke en plass i FA-cupfinalen. Siden den gang har det gått slag i slag. Det toppet seg da Ryan Shawcross i 2010 taklet Arsenalspiller Aaron Ramsey så hardt at han brakk benet. Det var en ulykkeshendelse selv om enkelte, og da spesielt franske, krefter i Arsenal i ettertid har forsøkt å fremstille det som noe annet. Arsene Wenger får kjørt seg hver gang han kommer til Stoke-on-Trent, for å si det sånn.

<strong>FORFERDELIG HENDELSE:</strong> Ryan Shawcross etter at Aaron Ramsey brakk beinet. Foto: AP Photo / Jon Super
FORFERDELIG HENDELSE: Ryan Shawcross etter at Aaron Ramsey brakk beinet. Foto: AP Photo / Jon Super Vis mer

2. Jeg ser frem i mot hver eneste kamp, men det er litt ekstra å møte Manchester United og også West Bromwich Albion som blir det nærmeste Stoke kommer et lokaloppgjør.

3. Bortekampene mot Manchester City, United og Arsenal er tradisjonelt veldig tøffe og vanskelige å få med seg noe fra. Det blir neppe lettere denne sesongen.

4. Opprykket til Premier League i 2008 etter 23 års fravær på toppnivå var stort og veldig emosjonelt. I tillegg var det utrolig gøy og hyggelig da vi hadde de gamle Stokeheltene Gordon Banks, Jimmy Greenhoff, Jackie Marsh, John Mahoney, Terry Conroy og Denis Smith på besøk i Norge for et par år siden.

5. Å være supporter av Stoke kan tidvis være en god øvelse i hvordan man skal håndtere skuffelser, for oss handler det mer om å nyte øyeblikkene, men forrige sesongs tap mot Liverpool etter straffesparkkonkurranse i semifinalen i Ligacupen var bittert og medførte at jeg ikke klarte å sove den påfølgende natten.

Sunderland:
Stein-Håkon Nes i Sunderland supporterklubb
1. We fear no one.

2. Bournemouth.

3. Manchester City borte.

4. Sunderland-Chelsea 3-2. Kampen levde og begge ville vinne.

5. Leedspøbel jaget to 12 årige Sheffield Unitedsupportere.

Swansea:
Bård Olav Nilsen i Jack Army Norway
1. Stoke. Kampene mot Stoke har hatt en tendens til å inneholde kontroversielle og usportslige hendelser som tar fokus vekk fra selve fotballen. Dette har ført til at Stoke har fått et meget negativt omdømme i Swansea og er vel det laget i Premier League som mislikes mest i den walisiske kystbyen. Nettopp derfor er Stoke den klubben vi misliker mest å møte.

<strong>BLIR DE LIKE GODE?:</strong> Swanseasupporterne gleder seg til å møte Tottenham. Foto: James Marsh / BPI / REX / Shutterstock&nbsp;
BLIR DE LIKE GODE?: Swanseasupporterne gleder seg til å møte Tottenham. Foto: James Marsh / BPI / REX / Shutterstock  Vis mer

2. Kampene mot Tottenham pleier å være gode og underholdende kamper som er verdt å få med seg.

3. Ja. Hvor langt er et tau? Det finnes få - om ingen - enkle oppgjør i ligaen. Tror derimot at et nyinspirert Manchester United kan føre til et tøft oppgjør.

4. Undertegnede var ikke selv med på Wembley under play-off-finalen mot Reading i 2011, men denne kampen blir dratt frem som noe av det aller morsomste Swansea har opplevd i senere tid. En vanvittig supporterstemning, god fotball og et fantastisk sluttresultat gjør denne vidunderlige opplevelsen regnes som det aller artigste en Swansea-supporter kan forvente å oppleve. Ligacupseieren i 2013 er en god kandidat til å være nummer to, men kan absolutt ikke måle seg med play-off-finalen.

5. Tapet mot League Two-laget Oxford United i FA-cupen i fjor er en av de dårligere dagene som Swansea-supporter.

Tottenham:
Vidar Edell, leder i Tottenhams venner
1. West Bromwich Albion og Tony Pulis er blitt en ubehagelig seanse. Pulis har blitt kalt en "football rapist.."

2. Det blir fint å måle krefter med de sterkeste klubbene - muligens Liverpool i år, siden Klopp kan virke å praktisere mye av det vi også vektlegger.

3. United og Liverpool borte er sjelden enkle. Chelsea-kampene fikk litt ekstra krydder sist sesong

4. Det er så mangt, blant annet mange sterke minner fra bortekamper i Europa: Krakow, Praha (to ganger), Anderlecht (bl.a. cupfinalen i 1984...), Madrid..

5. Det som ligger tettest opptil nærminnet, er bortekampen mot Newcastle i mai: Tapte 1-5, og det var bare elendighet.

West Bromwich:
Rene Bøe, i Baggies Norway
1. Manchester City har vært verst de siste årene. Maskinlag som blir for mye på en gang for oss.

2. Ingen naboklubber i PL denne sesongen. Tror vi tar rotta på Tottenham denne sesongen

3. Manchester City, og mot bunnlagene på hjemmebane får vi press på oss for å underholde fansen. Det blir tøft.

4. Opprykket til Premier League i 2002, etter å ha ligget langt bak naboen Wolves med få kamper igjen å spille står nok høyest i kurs hos de fleste Albion-fans de siste førti årene.

5. To tap på en uke mot Aston Villa våren 2015. Hjelper dem til viktige poeng i nedrykkstriden og så tap i kvartfinalen i cupen. Grusomme kamper som burde vært vunnet med en annen innstilling på banen.

West Ham:
Erik T. Dammen, leder i Scandinavian Hammers
1. For min egen del er jeg ikke overbegeistret for å møte Everton. Vi har dårlig statistikk mot dem, og syns heller ikke laget har vært spesielt elskverdig de siste par sesongene, men sånne ting endrer seg hele tiden.

2. Det er alltid litt ekstra rundt bortekamp mot Chelsea og Tottenham. Ellers gleder jeg med alltid til 3. runde i FA cupen hvor Premier League lagene kommer inn. Håper da på bortekamp og en «eksotisk» reise til kamp mot lag litt nedover i ligasystemet.

3. Vi hadde jo godt tak på «topplagene» i fjor. Satser på at vi opprettholder den gode trenden. Om Southampton beholder det meste av sin gode tropp og får inn gode erstattere har jeg vanskelig for å se oss vinne der nede. Everton med Koeman på plass. Vi drar ikke opp dit å plukker tre poeng lett med oss hjem i hvert fall! Everton borte blir tøffest.

4. Jeg har fulgt West Ham tett siden 2000. Jeg har opplevd to opprykk live gjennom Play-Off. Mot Preston på Millenium Stadium i Cardiff 2005 og mot Blackpool på Wembeley i 2012. To lange fantastiske dager med fantastisk stemning både før, under og etter match.

5. Nedrykket i 2003 og i 2011.

*Watfords norske supporterklubb svarte ikke på Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer