Fletcher frykter fysisk Carew

- Han må stoppes.

FRYKTER CAREW: Manchester United-stjerne og skotsk landslagskaptein Darren Fletcher frykter at fysikken til John Carew kan skape trøbbel for Skottland i morgendagens kamp.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FRYKTER CAREW: Manchester United-stjerne og skotsk landslagskaptein Darren Fletcher frykter at fysikken til John Carew kan skape trøbbel for Skottland i morgendagens kamp.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Skottlands store stjerne og landslagskaptein Darren Fletcher er ikke i tvil om hvem skottene må stoppe, om de skal få med seg et resultat fra Ullevaal i morgen kveld:

John Carew.

- Han er en toppspiller i Premier League, som har gjort det veldig bra for Aston Villa. Han har en fantastisk karriere å vise til helt siden han kom til Valencia for mange år siden. Han har stor internasjonal erfaring, og ga oss problemer på Hampden. Han er en fysisk spiller med mye fart og styrke, som ethvert lag er nødt til å stoppe. Det er også målet vårt i morgen, sier Fletcher.

Overrasket over «jumbo»-Norge
Selv om verken Carew eller resten av landslaget har satt fyr på fotball-Europa denne kvalifiseringen, mener Manchester United-terrieren at tabellen i VM-kvalikgruppa ikke yter norsk fotball full rettferdighet.

- Norsk landslagsfotball er ikke inne i sin beste periode, og er ute etter en seier. Jeg mener at stillingen i gruppa ikke reflekterer hvor gode Norge er. Det er en stor overraskelse å se dem på bunnen av tabellen, fordi de er langt bedre enn det. De har spillere som kan forårsake problemer for motstanderne, og de prøver å få orden på det. Det begynner med oss, poengterer Fletcher.

25-åringen har fått med seg at Norge har byttet landslagssjef siden sist lagene møttes. Han er også klar over hvilke resultater Drillo oppnådde under sin forrige periode som trener for de norske herrene. Han tror forhistorien kan være til skottenes fordel, ettersom landslaget har hatt vanskeligheter med å bygge videre på seieren mot Tyskland i vinter.

- Egil Olsen er tilbake, og han vil finne tilbake til slik det var sist han var sjef da de hadde stor suksess. Sånn sett er presset kanskje større på dem enn på oss. Uansett alle bortekamper er vanskelige, og vi kommer ikke til å kaste alle mann i angrep. Vi skal forsøke å være solide og kompakte. Vi har en kampplan, den tar vi utgangspunkt i, så får vi se hvordan det utvikler seg derfra, sier landslagskapteinen.

- Når vi vinner ballen, skal vi angripe. Vi har gode kantspillere som liker å utfordre og komme til gode innleggs- og skuddmuligheter. Ser man på laget har vi folk som liker å gjøre ting med ballen, utdyper Fletcher.

Han har ikke benyttet sjansen til å søke råd om Norge hos Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg har ikke snakket med Ole. Han har vært borte med reservelaget og vi har vært på tur (til Asia og Tyskland journ.anm.), sier Fletcher.

Drømmer om VM
Selv om Fletcher fikk en forsmak på hva som venter i den kommende Premier League-sesongen i søndagens Community Shield-kamp mot Chelsea på Wembley, innrømmer han at det ikke er noen ønskesituasjon å måtte ut i utslagsgivende landskamp allerede før seriepremieren mot Birmingham på søndag.

- Det er et tema, men det er ikke vi kan gå rundt å snakke om og la gå til hodet på oss. Vi må bare komme oss videre. På en side er vi friske og opplagte siden vi ikke har har kommet i gang med sesongen ennå. Samtidig er vi kanskje ikke 100 prosent skarpe, slik vi blir gjennom å spille obligatoriske kamper. Både Premier League og den skotske ligaen starter til helgen, så vi er så nær som vi kommer. Vi skulle selvfølgelig helst sett at vi fikk et par, tre kamper før vi går inn i VM-kvalifiseringen, men det er ikke tilfelle. Derfor må vi tenke positivt og fokusere på at vi er friske og opplagte inn mot kampen, klare for å komme i gang og topp motiverte for å kjempe for å sende landet vårt til VM, sier Fletcher.

TRUSSEL: John Carew er mannen som må stoppes, mener Darren Fletcher.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TRUSSEL: John Carew er mannen som må stoppes, mener Darren Fletcher.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Slutt på mobbingen
Skulle skottene komme seg igjennom nåløyet, mener Fletcher at det kan måle seg med alt annet han har oppnådd på klubbnivå, der han har vunnet det som vinnes kan med Manchester United.

- Et VM-sluttspill er det største man kan oppleve i løpet av en spillerkarriere. Det er noe de fleste i landslagstroppen aldri har opplevd, og det er lenge siden vi har klart å komme oss dit (1998 journ.anm.). Derfor er vi desperate etter å klare det. Vi håper vi kan bli nummer to og komme oss til playoff. Skulle vi klare det, burde vi ha gode sjanser mot de fleste lag, understreker Fletcher.

Rivaliseringen mellom Skottland og England har pågått siden fotballens barndom, men nå er det så lenge siden skottene har vært i et sluttspill, at Fletcher ikke lenger blir plaget av sine engelske lagkamerater i Manchester United. Det gir Fletcher et ekstra incentiv til å komme til Sør-Afrika neste sommer.

- «Mobbingen» er bare morsomt, men det har faktisk gitt seg ettersom Skottland ikke har kvalifisert seg til sluttspill de siste årene. Derfor lar de meg være i fred, og jeg er ivrig etter å få det til å endre seg. Vi er alle desperate etter å innta verdens største foballscene. Det er ingenting annet som teller, og da kan de (lagkameratene i United) gi meg så mye tyn de bare vil, sier Fletcher.

SLUTT PÅ MOBBINGEN: Wayne Rooney og de andre engelskmennene i Manchester United har sluttet å plage Darren Fletcher for Skottlands mangel på suksess de siste årene. Det er rett og slett for lenge siden skottene utrettet noe internasjonalt, mener landslagskapteinen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
SLUTT PÅ MOBBINGEN: Wayne Rooney og de andre engelskmennene i Manchester United har sluttet å plage Darren Fletcher for Skottlands mangel på suksess de siste årene. Det er rett og slett for lenge siden skottene utrettet noe internasjonalt, mener landslagskapteinen.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer