Fletchers karriere henger i en tynn tråd

- Han har store utfordringer, sier Ferguson.

SYKDOMMEN KAN ØDELEGGE KARRIEREN: Darren Fletcher, som her scorer mot Benfica i Champions League sist sesong, har ikke spilt en kamp siden desember. Fortsatt er han ikke i stand til å trene med laget. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
SYKDOMMEN KAN ØDELEGGE KARRIEREN: Darren Fletcher, som her scorer mot Benfica i Champions League sist sesong, har ikke spilt en kamp siden desember. Fortsatt er han ikke i stand til å trene med laget. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): I desember i fjor fikk Darren Fletcher beskjed om at han lider av en alvorlig og kronisk betennelsessykdom i tykktarmen, kalt ulcerøs kolitt.

I en uttalelse fra klubben het det at skotten måtte ta en pause fra fotballen på «ubestemt tid». Nå er det en reell fare for at «ubestemt» kan bli endret til «permanent».

Sir Alex Ferguson fortalte på en pressekonferanse i dag, der nysigneringene Shinji Kagawa og Nick Powell ble presentert, at Fletcher fortsatt ikke kan trene med laget.

United-manager legger ikke skjul på at kampen for å komme tilbake kan bli svært tøff.

- Han har åpenbart store utfordringer foran seg. Vi er mer enn gjerne tålmodige med ham, men han kommer ikke til å være med i starten av sesongen, sier Ferguson ifølge nyhetsbyrået PA.

Raste ned i vekt
Fletcher er ikke mer enn 28 år, og har i sine beste stunder vært selvskreven på Manchester Uniteds midtbane. Statusen hans var kanskje på sitt høyeste i 2009 - da fansen deppet over at han måtte stå over Champions League-finalen mot Barcelona med karantene.

De siste to sesongene er blitt påvirket av sykdommen. Etter å ha spilt mot Liverpool 6. mars 2011, måtte Fletcher stå over resten av vårsesongen etter å ha rast ned i vekt. Forklaringen den gang var at han hadde pådratt seg et virus.

Skotten ble heller ikke med laget på oppkjøringsturneen i USA den påfølgende sesongen. Han spilte en og annen kamp, og scoret blant annet det praktfulle trøstemålet i 1-6-tapet mot Manchester City i oktober. I desember fikk han imidlertid diagnosen ulcerøs kolitt, og siden den gang har han ikke spilt ett minutt.

- Det er synd, for han er utrolig profesjonell og en kjempefyr. Om det ikke skulle ordne seg for ham, vet han at det finnes en jobb til ham i klubben, sier Ferguson.

Målsettingen var comeback i august
I mars i år sa Fletcher at han håpet å være spilleklar igjen til starten av 2012/13-sesongen.

- Jeg føler meg «okay», men jeg er fortsatt ikke klart til å komme tilbake på treningsfeltet. Utfordringen og fokuset er på å komme tilbake til neste sesong, sa han.

Det viste seg altså å bli for tøft.

PS! Ferguson sier at han håper å få «én eller to nye spillere til» før sesongen begynner. 

VISTE FRAM NYSIGNERINGENE. Shinji Kagawa og Nick Powell er så langt de ferske ansiktene på Old Trafford i sommer, og ble presentert på en pressekonferanse i dag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
VISTE FRAM NYSIGNERINGENE. Shinji Kagawa og Nick Powell er så langt de ferske ansiktene på Old Trafford i sommer, og ble presentert på en pressekonferanse i dag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer