Fletchers karriere henger i en tynn tråd

- Han har store utfordringer, sier Ferguson.

SYKDOMMEN KAN ØDELEGGE KARRIEREN: Darren Fletcher, som her scorer mot Benfica i Champions League sist sesong, har ikke spilt en kamp siden desember. Fortsatt er han ikke i stand til å trene med laget. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
SYKDOMMEN KAN ØDELEGGE KARRIEREN: Darren Fletcher, som her scorer mot Benfica i Champions League sist sesong, har ikke spilt en kamp siden desember. Fortsatt er han ikke i stand til å trene med laget. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I desember i fjor fikk Darren Fletcher beskjed om at han lider av en alvorlig og kronisk betennelsessykdom i tykktarmen, kalt ulcerøs kolitt.

I en uttalelse fra klubben het det at skotten måtte ta en pause fra fotballen på «ubestemt tid». Nå er det en reell fare for at «ubestemt» kan bli endret til «permanent».

Sir Alex Ferguson fortalte på en pressekonferanse i dag, der nysigneringene Shinji Kagawa og Nick Powell ble presentert, at Fletcher fortsatt ikke kan trene med laget.

United-manager legger ikke skjul på at kampen for å komme tilbake kan bli svært tøff.

- Han har åpenbart store utfordringer foran seg. Vi er mer enn gjerne tålmodige med ham, men han kommer ikke til å være med i starten av sesongen, sier Ferguson ifølge nyhetsbyrået PA. Raste ned i vekt Fletcher er ikke mer enn 28 år, og har i sine beste stunder vært selvskreven på Manchester Uniteds midtbane. Statusen hans var kanskje på sitt høyeste i 2009 - da fansen deppet over at han måtte stå over Champions League-finalen mot Barcelona med karantene.

De siste to sesongene er blitt påvirket av sykdommen. Etter å ha spilt mot Liverpool 6. mars 2011, måtte Fletcher stå over resten av vårsesongen etter å ha rast ned i vekt. Forklaringen den gang var at han hadde pådratt seg et virus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer