Flindt Bjerg skal redde Odd

Sandstø og Larsen fikk sparken i kveld. - Veldig overraskende, sier Larsen.

(Dagbladet.no): Odd Grenlands trenerduo Gaute Larsen og Arne Sandstø er løst fra kontraktene med Skien-klubben.

- Vi ble løst fra kontraktene våre klokka halv åtte i kveld, sier Larsen til Dagbladet.no.

Ove Flindt Bjerg er klar som ny trener, opplyser klubben på sin hjemmeside i kveld. Han skal lede laget på trening allerede i morgen klokka 10, og har skrevet kortidskontrakt ut sesongen.

Odd Grenland opplyser at de ikke har diskutert hva som skjer etter sesongen.

- Vi har jobbet med å få på plass Ove det siste døgnet og er meget godt fornøyde med løsningen. Jeg er overbevist om at vi spiller i eliteserien også kommende sesong, sa Odd-direktør Hans Erik Utne til NTB på pressekonferansen Skien-klubben holdt i kveld.

Flindt Bjerg har tidligere gjort en liknende redningsaksjon i østerrikske Bregenz, og håper å kopiere bedriften i Skien.

- Jeg er stolt over å ha blitt tilbudt jobben i Odd. Jeg mener klubben hører hjemme i eliteserien og har kun ett mål med denne jobben, og det er å sørge for at vi har eliteseriestatus også neste sesong. Jeg håper å kunne tilføre entusiasme, tro, selvtillit og disiplin i klubben, sier han ifølge NTB.

Sønnen krevde ja

NY TRENER: Klubbdirektør Hans Erik Utne (t.v.) presenterte Ove Flindt Bjerg som ny trener  i Odd Grenland i kveld. Foto: Birte Ulveseth, Scanpix
NY TRENER: Klubbdirektør Hans Erik Utne (t.v.) presenterte Ove Flindt Bjerg som ny trener i Odd Grenland i kveld. Foto: Birte Ulveseth, Scanpix Vis mer

Den nye trenerens sønn Christian Flindt Bjerg (33) spiller nå i Viborg. Dansken forlot Odd etter 2005-sesongen og huskes spesielt for sine frisparkkanoner. Han spilte også for Viking i Tippeligaen.

Flindt Bjerg senior kontaktet sønnen da han ble forespurt om jobben, og fikk et klart svar ifølge oddgrenland.no:

- Hvis du ikke gjør dette, er jeg ikke lenger din sønn, svarte Christian.

Gaute Larsen synes naturlig nok ikke styret i Odd Grenland gjør klokt i å bytte trener nå.

- Jeg følte at hvis noen kunne greie dette, var det Arne og jeg som kjenner klubben og spillerne og vet hvilke knapper som skal trykkes på for at det skal fungere, sier Gaute Larsen.

- Veldig overraskende

Klubben begrunnet oppsigelsen med svake resultater og en utsatt tabellsituasjon. Selv om det har vært spekulert omkring situasjonen til trenerduoen, kom kveldens utvikling overraskende også på hovedpersonene.

- Det var veldig overraskende da vi ble kalt inn i kveld, sier Larsen.

Flindt Bjerg skal redde Odd

Klubben ligger på nedrykksplass i Tippeligaen, og på onsdag tapte de semifinalen i cupen mot førstedivisjonslaget Haugesund.

Han sier at både han og Sandstø var tent på å snu den dårlige trenden.

- Vi var veldig motiverte. Så seint som i dag hadde vi hele troppen inn på spillermøte der vi snakket om hvordan vi skulle snu dette.

Nøkkelspillere på vei tilbake

Han sier optimismen var stor i forhold til at Tommy Svindal Larsen er på vei tilbake fra skade og Morten Fevang er ferdig med karantene etter helgas kamp. Også Steffen Hagen og Torjus Hansén er aktuelle igjen etter skader.

Larsen medgir at det kjennes leit å bli fjernet fra trenerposisjonen.

- Det er alltid tungt å bli løst fra kontrakten. Du jobber tett med spillerne, og sånn sett er dette trist og leit. Men det er en del av gamet, sier Larsen.

Etter at Odd tapte med fire mål i Bergen på søndag uttalte supporterklubben at fansen ville boikotte de resterende kampene, hvis ikke ledelsen fant nye trenere til klubben.

Dagen etter møtte supporterklubben til et møte med direktør Hans Erik Utne, sportssjef Hallvar Thoresen og spiller Tommy Svindal Larsen. Etter dette møtet ble boikotten avblåst, og supporterne valgte å støtte spillerne i de resterende kampene uansett hva som skjedde.

I kveld endte det med at supporterne fikk viljen sin.

FIKK SPARKEN: Gaute Larsen og Arne Sandstø ble i kveld løst fra kontrakten som trenere i Odd Grenland.