I LYKKELIGERE DAGER: Henning Berg gratulerer Anthony Ujah etter nigerianerens fire mål hjemme mot Strømsgodset i juni. Nå går spissen - som for tiden spiller i Mainz i Bundesliga - hardt ut mot eks-sjefen.  
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
I LYKKELIGERE DAGER: Henning Berg gratulerer Anthony Ujah etter nigerianerens fire mål hjemme mot Strømsgodset i juni. Nå går spissen - som for tiden spiller i Mainz i Bundesliga - hardt ut mot eks-sjefen. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

- Flinke folk får ikke gjort jobben sin på grunn av Berg

Storscorer Ujah tar nytt oppgjør med eks-sjefen. - Surmaget kritikk, svarer LSK-treneren.

(Dagbladet): Mot slutten av juni takket Anthony Ujah for seg i Lillestrøm, etter å ha scoret 13 mål på 12 kamper denne sesongen.

Nå er nigerianeren i Bundesliga-klubben Mainz, der han har vært på banen i fire kamper i så langt, uten nettsus.

Men fortsatt følger han gamleklubben hjemme i Norge med interesse, og han har sterke meninger om måten klubben styres på. I et intervju med Romerikes Blad hevder Ujah at trener Henning Berg har altfor stor makt i LSK, og at dyktige ansatte ikke får gjort jobben sin fordi Berg bestandig skal blande seg inn.

- Uansett hva som skjer i klubben, så er treneren med. En gang satt jeg i møte for å diskutere problemer rundt min lønn. Torgeir Bjarmann og Per Mathisen var med på møtet. Vi holdt på i to timer. Treneren snakket i en time og 45 minutter. Vi andre måtte dele på resten av tida. Slik jeg opplevde det, blander Henning seg inn i jobben til de fleste på Åråsen. Flinke folk får ikke gjort jobben sin. Til og med da spillerne skulle prøve dresser for å bestemme kampantrekk, så var han der for å bestemme, sier Ujah til avisa.

- Aldri opplevd maken til surmaget kritikk
Den tidligere LSK-spissen trekker fram andre eksempler han mener er beskrivende, som at keepertreneren ble stående passiv og se på mens Berg overtok drillingen av keeper Stefan Logi Magnussen. Eller at Berg selv tar dødballene på trening når Karim Essediri ikke gjør det.

- Du trenger ikke være på Åråsen i mer tre måneder for å skjønne hva som foregår. Det er én mann som bestemmer alt uansett hva det gjelder, sier Ujah.

Henning Berg kjenner seg ikke igjen i uttalesene til Ujah.

- I løpet av min 20-årige karriere som spiller og trener har jeg aldri opplevd maken til surmaget kritikk. Ingen av de stedene jeg har vært tidligere har jeg opplevd lignende. Det er kraftige påstander Anthony kommer med, og det blir ord mot ord, sier han til Romerikes Blad.

Kaptein Frode Kippe sier diplomatisk at det alltid vil være forskjellige oppfatninger i en spillergruppe, og at spillerne står fritt til å lufte meningene sine overfor treneren.

Kritiserte Berg på Facebook
Det er for øvrig ikke første gang Ujah kritiserer Berg: Like før sesongstart ga han sin støtte til to personer som fremmet kritikk mot LSK-treneren på Facebook.  Som straff ble han utestengt fra den siste oppkjøringskampen mot Odd Grenland.

Tidligere LSK-manager Jan Åge Fjørtoft luftet også meningene sine i lokalavisa tidligere i høst. Han mente folk var i ferd med å bli likegyldige til Lillestrøm, og at varselklokkene nå ringer for alvor.

«Jeg både var og er uenig i den modellen klubben har valgt ved å gi all makt til en person. Fra utsiden ser jeg at dyktige personer i LSK er blitt gisler i egen klubb. Det er mange som sitter med kompetanse som ikke blir utnyttet slik klubben styres i dag. Uavhengig av hvem som får all makt. Tenk om den personen tar feil. Hvem skal da korrigere underveis?», uttalte Fjørtoft til Romerikes Blad.

Den gangen svarte Berg at det er typisk eks-trenere, eks-spillere og eks-managere å tro at de vet så mye bedre når klubben sliter i oppoverbakke.