Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Flinkere pappa enn skihopper

Vinden er ikke Ljøkelsøys beste venn. Det er derimot sønnen Sokrates (født 25. april i år).

TRONDHEIM (Dagbladet):-  Roar er en enda flinkere pappa enn skihopper, og Sokrates en ordentlig pappagutt. Hver gang han ser Roar, lyser han opp og skal ha kos. Det er også pappaen som gir ham grøt og tar alle bleieskiftene når han er hjemme, sier samboeren Hege Færø Bakken til Dagbladet.

-  Fryktelig nervøs

I går ble det mer spennende enn hun hadde forestilt seg i hjemmebakken Granåsen.

-  Jeg er alltid fryktelig nervøs når Roar hopper. I går ble det ekstra nervepirrende, med ledelse etter første omgang. Selv om han ennå ikke har vunnet, synes jeg Roar har fått en fin start med to fjerde-, en sjuende og en åttendeplass. Så rolig og sikker som han er, vet jeg at seieren snart kommer. Selv tror jeg på en ny kanonvinter både for ham og resten av hoppgjengen, sier Hege Færø Bakken.

30. desember reiser hun til hoppuka for å følge samboeren i de tre siste hoppukerennene i Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen.

Samtidig skal hun besøke Kathrine Widhölzl - kona til gårsdagens tredjemann, Andreas.

-  De bor i Innsbruck, har to barn på to og fem år, og skal ha nummer tre i april. Selv har vi ingen planer om familieforøkelse. Det er for tidlig, sier Hege Færø Bakken etter at samboeren hadde falt ned fra første- til fjerdeplass grunnet håpløs bakvind i finaleomgangen.

Etter førstehoppet ledet Ljøkelsøy rennet, 5,4 poeng foran østerrikeren Martin Höllwarth og 8,6 poeng foran finnen med steinansiktet, Janne Ahonen.

Dramatikk

Foran sistehoppet måtte han gå av bommen to ganger oppe på toppen.

-  Det gjorde ikke noe for konsentrasjonen. Det som ødela for meg, var vinden. I førstehoppet på 127,5 meter hadde jeg press under skia hele veien nedover. I sistehoppet kom trøkket ovenfra, i tillegg fikk jeg bakvind i siste del av svevet. Dermed var jeg sjanseløs, sier Roar Ljøkelsøy etter å ha slått av 14,5 meter til 113.

Heller ikke landslagstrener Mika Kojonkoski eller sportssjef Clas Brede Bråten vil kritisere juryen for at den holdt igjen Ljøkelsøy som sistemann oppe på toppen.

-  Juryen gjorde sitt beste for at alle skulle ha like forhold. Roar hadde uflaks, da vinner du heller ikke. Forhåpentlig er det et tidsspørsmål før han står øverst på seierspallen, sier Kojonkoski.

-  Det er en utrolig tøff påkjenning å gå inn og ut av bommen. I går synes jeg Roar var i overkant uheldig, sier Bråthen.

-  Surt

-  Selvfølgelig var det surt da seieren glapp i sistehoppet. I pausen mellom omgangene var jeg sikker på å vinne. Da er det skuffende å bli nummer fire. Trøsten er at jeg hoppet bedre på ski i går enn da jeg tok den første fjerdeplassen lørdag, sier Roar Ljøkelsøy.

Han ligger på sjuendeplass i verdenscupen og er slått med til sammen 73 meter og 131 poeng av suverene Janne Ahonen på de fire første rennene.

Til helga har han sjansen til å knappe innpå i tsjekkiske Harrachov.

TATT AV VINDEN: - Selvfølgelig var det surt da seieren glapp i sistehoppet, sier Roar Ljøkelsøy som i pausen var sikker på å vinne.
NERVEPIRRENDE: - Jeg er alltid fryktelig nervøs når Roar hopper. I går ble det ekstra nervepirrende, med ledelse etter første omgang, sier Ljøkelsøys samboer Hege Færø Bakken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media