Flipper ut med bryllup

SANTA CATERINA (Dagbladet): Bente Martinsen gikk ett av sine råeste skiløp og vant sin 15. seier i v-cupen i går. Det kan bety store endringer i dagens planer. For vinner Bente v-cupen, rekker hun aldri i verden til Paris og bestevenninnas bryllup.

Bente Martinsen tok seg tid til en kjapp rusletur gjennom idylliske Santa Caterina sammen med Dagbladet i går kveld.

Der reflekterte hun litt over sesongen som avsluttes i dag - og sesongene som skal komme.

Fornøyd

- Uansett om jeg vinner eller taper, verdenscupen, er jeg nødt til å si meg fornøyd med sesongen. Jeg er helt i toppen, det er der jeg vil være.

- Likevel er det alltid litt surt å bli slått, sier jenta med godt utviklet konkurranseinstinkt.

Bente har et strålende utgangspunkt foran dagens jaktstart. Hun vant den klassiske femmer'n, Kristina Smigun ble bare nummer seks og løp rett til skogs. Skuffelsen lå tjukt utapå den estiske jenta.

Bente går ut først på jaktstarten i dag. Men den går i skøyting...

- Og da kan alt skje, sier Bente.

Hvile ga overskudd

Det har hun rett i. I går viste hun fram turbo-versjonen av seg selv. Det betyr at det er mulig for henne å vinne cupen i dag, selv om det skal skøytes.

Bente har nemlig en vilje som bortimot kan flytte fjell. Den kan i alle fall flytte beina hennes faderlig fort.

- Det er sant at jeg er i bra form nå. Det var nok ganske smart av meg å stå over langløpet i Frankrike og heller ta det med ro og trene skikkelig hjemme. Det ga overskudd, sier Bente.

Etter finalen i dag skal Bente gå siste del av NM neste helg. Så slenger hun skiene i kottet. Der får de ligge i ro - lenge. Hele april skal hun ta seg fri.

- Ingen trening, bare noen slappe joggeturer for å holde beina i virksomhet. Det blir deilig, sier Bente.

- Kanskje slenger jeg meg med i Skarverennet også, som turist.

Men mye skal skje før den tid. Blant annet skal ei av Bentes venninner gifte seg i Paris i kveld. Og det har Bente lyst til å være med på.

- Det blir voldsomt hektisk, men jeg skal prøve å rekke det. Det betyr at jeg må dra fra Santa Caterina en halvtime etter premieutdelingen.

- Hva med eget bryllup?

- Ingen kommentar utover at jeg kommer til å velge meg ei annen helg enn den siste verdenscuphelga den dagen det skjer.

MYE PÅ SPILL: Bente Martinsen kan vinne verdenscupen i langrenn i dag. Går det skeis, drar hun til venninnas bryllup i Paris.