HAR BRANN GITT OPP?  Bergens stolthet sliter i Klubben i mitt hjerte. Er det til å leve godt med i det som en gang var landets mest lidenskapelige fotballby? FOTO: Heiko Junge / Scanpix
HAR BRANN GITT OPP? Bergens stolthet sliter i Klubben i mitt hjerte. Er det til å leve godt med i det som en gang var landets mest lidenskapelige fotballby? FOTO: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Flisbyen spikrer Brann

Har bergenserne gitt opp sin aller største kjærlighet?

I ÅRTIER har Brann vært en publikumsvinner i norsk fotball, men nå skranter visst forholdet til byen. Bare noen dager etter at laget avsluttet en skuffende Tippeliga-sesong på tabellens absolutt siste trygge plass, henger Brann etter i avstemningen Klubben i mitt hjerte.

Det får så være at landets to mest populære, Rosenborg og Vålerenga, har stukket fra; det er lenge siden Sportsklubben Brann har hatt like stor nasjonal oppslutning. Likevel bør den nåværende lista fra gruppe 3: Spesialidrettslag med flere enn 100 medlemmer, lugge litt i den lokale stoltheten. For hvilke klubber finner vi ikke over Bergens yndlinger der?

Joda; Aalesund, selvfølgelig. Ingen har slikt tak på publikum på Vestlandet som dem, og Kjetil Rekdals klubb har også passert Brann i kvalitet ute på banen. Sånn har vel Bergen så smått blitt vant til at fotballhegemoniet på Vestlandet er flyttet nordover.

Men hva med Sandnes/Ulf som måtte ha hjelp fra lisensgutta i Fotballforbundet for å fortsette i 1.divisjon, Follo FK som ble degradert av de samme gutta eller Fredrikstad Fotballklubb som fredag får en nestsiste sjanse i kvaliken helt i skyggen av Sarpsborg 08? Hvem snakket om hjerter i brann når bergenserne også blir utklasset av disse klubbene?

De virkelige entusiastene finner du foreløpig blant tilhengerne til Valestrand/Hjellvik, i den nye cheerleader-klubben Viqueens og hos fotballspillerne til Flisbyen. Kjenner du ikke dem? Det vil bedre seg. Klubben som har som varemerke å spre glede på Romerike, er kommet helt til 3.divisjon. Nå snakkes det om samarbeidsavtale med den stolte naboen Lillestrøm Sportsklubb, og da er det like før Brann-tilhengerne kan møte eks-Flisbyen spillere på banen.

Akkurat det går kanskje bedre enn i avstemningen til årets Klubben i mitt hjerte. For der spikrer altså Flisbyen foreløpig mektige Brann.

I hvert fall hvis ikke Brann-tilhengerne kjenner sin besøkelsestid før fredag 19.november kl.12.00.

Stem Brann fram her: