Flo: - Hva sa jeg?

Tidligere i uka skrøt Håvard Flo av Hareides satsing på kantspill. Innleggene ga tre mål mot Sverige - to fra Flo.

HONGKONG/OSLO (Dagbladet.no): Til Dagbladet tirsdag skrøt Håvard Flo av Åge Hareides satsing på å skape to-mot-en-situasjoner på kantene og innlegg foran mål.

- Hva var det jeg sa? spør Håvard Flo etter selv å ha scoret to av Norges tre mål mot Sverige etter innlegg.

Først headet han inn Ståle Stensaas' innlegg fra venstrekanten. Så sparket han inn 3-0 etter innlegg fra Jan Derek Sørensen på høyreflanken.

- Lettere å score

- Når du skaper overtall på kantene og får gode crossballer, er det lettere å score mål, sier Flo.

33-åringen bar kapteinsbindet i sitt første møte med Sverige og synes det var kjempegøy å få score to mål mot söta bror. Men han er mer opptatt av det positive spillet.

- Åge gikk veldig nøye gjennom hvordan vi skulle spille før kampen. Han stresset at vi skulle spille gjennom ledd, holde ballen på bakken, få med sidebackene framover og skape overtall på kantene.

Rom for bedring

Men som kaptein og eldstemann på laget, fant han også grunn til å minne om følgende:

- Sjøl om vi vant 3-0 mot Sverige og spilte bra, er vi ikke utlært ennå. Det er selvfølgelig mange ting vi kan gjøre enda bedre. I dag spilte vi med ekstrem høy risiko. Og hadde vi møtt en bedre motstander, ville vi fått baklengsmål imot. Farlige tversoverpasninger i midtbaneleddet må bort for ikke å få farlige brudd mot oss.

Likevel er kapteinen i all hovedsak fornøyd.

- Alt i alt er dette veldig posistivt, og et tydelig signal på hvordan Åge Hareide vil at landslaget skal spille, sier Håvard Flo.

TO GANGER FLO: Håvard Flo scoret to mål mot Sverige og Johan Arneng (t.h.).