Flo: - Mora mi hadde scoret

Rangers - St. Johnstone 3- 0. Tore André Flo fikk 25 minutter etter to ukers skadeavbrekk, ble fryktelig sliten og scoret sitt tredje mål i Skottland. - Lett, sier han til Dagbladet. - Mora mi hadde scoret det målet.

En keepertabbe, en retur og et høflig nikk fra Tore André tre minutter før slutt pakket inn St. Johnstone og jula på Ibrox i Glasgow. På balløyas Boxing Day var det heller aldri snakk om saken. Men Flo var glad fordi han er tilbake. Og kanskje i startoppstillingen borte mot Kilmarnock førstkommende lørdag.

- Sjøl om det ikke var noen prestasjon er det alltid fint med mål, sier Tore André. - Jeg er veldig glad for at jeg scoret.

Opptatt av Chelsea

Glasgow-spissen kjørte heis da jeg traff ham på telefonen i går kveld.

Etter hei og hå, vel overstått og ja da, familien bor fortsatt i London kom det Flo-kjapt: «Hvordan gikk det med Chelsea?».

- 2- 2 (Ipswich) etter at de ledet 2- 0.

- Søren - hvem scoret?

- Islendingen Eidhur Gudjohnsen scoret begge. Han har virkelig fått fart på det etter at du dro.

- Det er litt rart det der. Jeg hadde helt sikkert fått spille like mye som han hvis jeg hadde blitt i Chelsea. For kampen etter at jeg dro la de om til å bruke to spisser pluss Zola litt bak. Det ville gitt mer spilletid.

- Prøver du å si at du angrer?

- Nei da, jeg angrer ikke på det jeg gjorde. Jeg måtte gjøre noe med situasjonen min, sier Tore André Flo.

Bor hos Riseth

På julaften var den norske Glasgow-spissen hjemme hos kona Randi og ungene i Ascot utenfor London. I går kveld dro han hjem til det huset han låner av Vidar Riseth. Og i februar flytter han inn i egen bolig. Endelig.

- Jeg har plukket ut huset. Problemet er at det ikke er ferdigbygd ennå, sier Tore André.

I London og hjemme i Ascot gikk Tore André Flo stort sett i fred på gata. I Glasgow er det håpløst.

- Jeg merker at det er litt annerledes. Det er liksom ikke så fritt.

- Og kanskje litt ensomt?

- Det går greit, jeg har fått/arvet et par kamerater av Vidar (Riseth).

- Hva er den største forskjellen fra Premier League?

- Bortekampene! Det er mange baner som ikke er like oppdaterte og moderne som i England. Men hjemme på Ibrox er det større enn de fleste stedene i England. Det er bra trøkk, og det liker jeg, sier en glad Tore André Flo til Dagbladet.

morten.pedersen@dagbladet.no