Flo: - Nå trenger jeg et drittmål

Tore André Flo har vært gjennom en tøff tid etter farens bortgang. Mot Rosenborg til søndag håper han å få sin etterlengtede opptur.

-  Det hadde smakt veldig, veldig godt med et mål etter en tung uke, sier Tore André Flo til Dagbladet.

Denne uka har han stort sett vært hjemme i Stryn i forbindelse med begravelse til pappa Andreas, og trent lett med brødrene Jarle og Jostein. I går var han tilbake på treningsfeltet på Valle i Oslo.

-  Klarer du å konsentrere deg om fotballen nå?-  Ja, det gjør jeg. Det er egentlig godt å tenke på noe annet. Nå er det fotballen som gjelder.

Har ingen seriemål

I Steffen Iversens tannpinefravær spilte Flo spiss foran Ardian Gashi da Vålerenga terpet formasjon. Noen ganger fikk vi se glimt av den kjælne teknikken som gjorde Flo elsket i hele fotball-Norge. Den har vi sett lite av etter returen til Tippeligaen i sommer. Siden han signerte for Vålerenga 4. juli og annonserte at han gledet seg som en unge, har Tore André Flo bare startet to seriekamper. Fem ganger er han blitt byttet inn. 226 minutter med tippeligafotball har gitt 0 mål. Bare i kvalifiseringen til Mesterligaen har Flo scoret, da det ble to mål borte mot Haka.

Trenger et drittmål

-  Etter målene i Finland følte jeg meg som en ny person. Jeg hadde trengt et drittmål nå, samme hvordan det kom. Som spiss hadde det vært forløsende og lettet mange kilo av meg, sier Flo åpenhjertig.

Han forstår nemlig at det forventes mer av en spiller som kommer fra Serie A. Det gjør han selv også.

 SIGNERINGSJOBB:  Tore André Flo signerte Vålerenga-drakter etter treninga i går, med gamle VIF-helter i ryggen. -  Det er ingen hemmelighet at jeg ikke har vært god, sier Flo. Foto: Truls Brekke
SIGNERINGSJOBB: Tore André Flo signerte Vålerenga-drakter etter treninga i går, med gamle VIF-helter i ryggen. - Det er ingen hemmelighet at jeg ikke har vært god, sier Flo. Foto: Truls Brekke Vis mer

-  Det er ingen hemmelighet at jeg ikke har vært god. Jeg trodde selv det skulle gå bedre. Bare to kamper fra start var ikke akkurat målet.

-  Hvor delaktig vil du føle deg om Vålerenga tar gull?

-  Da vil jeg først og fremst bli veldig glad, smiler Flo - som aldri har vunnet en serie før.

Stortrives

-  Jeg føler vel ikke at jeg har bidratt utrolig mye, men jeg har vært med på det. Jeg er jo en del av laget.

Til daglig er både kona Randi og de tre barna Isak, Dorthea og Johan bosatt i London. For øyeblikket er alle samlet i Oslo - der Tore André Flo stortrives.

-  Det er veldig deilig å få lov til å være her. Jeg har fullt av venner fra Stryn i Oslo. Det går ikke an å ikke like seg her.

Da han ble presentert som VIF-spiller i juli, lå klubben seks poeng bak serieleder Start. To serierunder før slutt leder Vålerenga med ett. Og i likhet med Magne Hoseth - som endelig spilte en god kamp mot Viking sist - er det først nå han føler seg i god form.

-  Når jeg får ting til å gli, er det veldig merkbart. Hvis jeg ikke er god, er jeg gjerne veldig dårlig. Men nå føler jeg meg lett og fin med ballen, sier Tore André Flo til Dagbladet. -  Det skal bli godt å få vist hva jeg kan i kamp.