Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flo: - Tenker for mye

CARDIFF: - Jeg har det bra i Chelsea, men er ikke fornøyd med det som har skjedd på landslaget, sier Tore André Flo. Sterkere ord-lut enn det er ikke 27-åringen i stand til å bruke. For Flo er en grei gutt - snill, omgjengelig og fri for nykker. Kan hende det er det som er problemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelske journalister kom i går til Cardiff for å få Tore André Flos ord på revolusjonen i Chelsea. I Norges åpne landskap været de overskrifter, Vialli-kritikk og Flo-uttalelser som «får jeg ikke klare signaler om fast plass så slår jeg til på et av tilbudene fra utlandet». Men de fikk ikke det - de fikk bare det trauste.

Fra en fotballspiller de fleste mener bærer alle kvalitetene inni seg.

Semb-assistent Harald Aabrekk kjenner Tore André Flo bedre enn de fleste. I tunge stunder - og dem har det vært mange av det siste året - er han ofte samtalepartner og rådgiver. Og der Flo sier at «jeg har ingen forklaring på hvorfor det har vært sånn, men jeg håper å gjøre noe med det gjennom godt spill og scoringer», sier Harald Aabrekk det rett ut:

- Jeg opplever at Tore André tenker for mye.

Svak i EM

Harald Aabrekk var sikker på at Tore André Flo skulle bli en stor norsk suksess i EM. Slik gikk det ikke. For etter at han misset en kjempesjanse mot Spania i den første kampen - en mulighet som var en tilnærmet blåkopi av den han slo inn til 1-1 mot Brasil sankthansaften 1998 - havnet han i en bakevje. Og ble der.

- Det bandt seg opp i psyken hans - at han verken scoret for Norge eller på klubblaget, sier Aabrekk. - Og så ble det litt for mye «hvorfor lykkes jeg ikke i EM».

Tore André Flo er en person som aldri framhever seg sjøl på bekostning av andre. Som menneske - utenfor fotballbanen - er det en beundringsverdig egenskap. Men i fotballens toppmiljø, hvor det er den sterkestes rett som gjelder, vinner ikke godheten fram.

Du husker sikkert hvor mange ganger eks-manager Vialli sa at Tore André måtte bli tøffere for å nå fram.

Ikke typen

- Det må være godt å være som Tore André - så positiv og snill, sier Harald Aabrekk. - Men skal du være med i toppen, er kynisme en del av spillet. Og slik kan Tore aldri bli. Han er rett og slett ikke typen.

Av grunnene Aabrekk påpeker falt Tore André Flo mellom to stoler under Vialli. Han var ikke trygg nok på seg sjøl, var ikke kynisk nok for miljøet og var ikke kommet så langt at han var klar for å delta i managerens rotasjonssystem. For Flo trenger tillit og spilletid skal han fungere på fotballbanen. Og mest av alt trenger han en trener.

- Det at Chelsea nå har fått en trener som manager - og ikke en spiller slik de har hatt de siste årene - kan være et steg videre for både Tore André og klubben, sier Aabrekk.

Håper det tar av

Så hvorfor byttet ikke Tore André Flo klubb da han hadde sjansen? Både i fjor og nå sist sommer? Harald Aabrekk, som var med på noen samtaler om emnet, sier:

- For det første er det ikke sikkert at gresset er grønnere på den andre siden. For det andre hadde Tore noen sterke oppturer, som i Champions League forrige sesong. Og derfor ville han vente og prøve litt til. Det er jo ingen garantier for at du vil lykkes bedre et annet sted.

Det er ingen garantier for at han vil lykkes for Norge heller. Men Aabrekk, som Nils Johan Semb, håper på sitt sterkeste.

- Alle snakker om Flo, sier Aabrekk. - Han har jo gjort en meget god jobb både for Chelsea og landslaget. Men for å være helt ærlig så hadde vi håpet at det skulle ta av.

Og:

- Det er det vi jobber med nå.

MISFORNØYD:Tore André må finne formen. Han er ikke fornøyd med det som har skjedd med landslaget.