Flo ble helt og syndebukk

Håvard Flo scoret ett og et halvt mål, før han bommet på ballen og ga Viking sjansen til nok en gang å ordne seg poeng på overtid.

Sogndal-kapteinen er ikke uten videre enig i at han må ta skylda for at Vikings Hannes Sigurdsson klarte å krangle inn 2- 2 på overtid seint i går kveld.

- Hvis det er sånn at det å bomme på ballen 40 meter fra eget mål er en feil av så alvorlig karakter - vel, så tar jeg skylda. I alle fall noe av skylda, sukker en passe ironisk Håvard Flo etter gårsdagens TV-thriller fra Fosshaugane.

Kampen var gått tre minutter på overtid da SIL-kapteinen bommet på en avklaring noen meter inne på egen banehalvdel.

- Egentlig skulle jeg bare pælme ballen ut av banen. Helst langt over tribunen. Da hadde vi vunnet kampen. Så bomma jeg. Huff, sukker Flo.

For selvsagt var skyggen hans i går, med navn Brede Hangeland, på plass da han bommet. Vikingsjefen sendte ballen direkte fram til Hannes Sigurdsson som kjempet inn utlikningen på typisk siddisvis.

To «halve»

Før det hadde Håvard Flo (33) gjort det meste rett. Han tapte riktignok brorparten av duellene i luftrommet mot lange Hangeland. Men ikke de viktigste. Som den på bildet, da hjemmelaget gikk opp i ledelsen.

- En perfekt slått corner fra Kurt Heggestad. Jeg fikk rent treff og så ikke at ballen var innom Jone Samuelsen på vei i nettet. Greit nok det, men halve målet var mitt, smiler Flo. Han hadde ni seriemål før gårsdagens toppkamp.

2- 0-målet var fullt ut hans - i statistisk sammenheng. Men akkurat der bør han dele æren med Ousman Nyan (28). Sogndals lille, store nyervervelse har endelig kvittet seg med sine akillesproblemer og storspilte i de 70 minuttene kreftene holdt. Han skapte 2- 0 på et raid da han sprang fra Vikings Erik Nevland, med ballen i beina.

- Jeg er veldig fornøyd med den, men det var bittert å gi fra seg to poeng på overtid. Jeg mener vi hadde fortjent alle tre i dag, sier Nyan. Nå håper han på en ny vår som toppspiller i Sogndal.

- Hangeland proff

Det han viste i går lover veldig godt, både for ham selv og for klubben.

- Jeg stortrives, og blir her så lenge de vil ha meg, sier han.

- Det var bare å breiside den i nettaket, sier Håvard Flo. Han fikk ballen på sølvfat fra Alexander Ødegaard etter Nyans frispilling.

Både Flo og Harald Aabrekk lot seg ellers imponere av Vikings landslagsaktuelle Brede Hangeland.

- Utrolig klok og lur og sterk i lufta. En strateg med stort potensial, mener Flo. Han tror den lange fra Stavanger blir vår neste utenlandsproff.

- Han har alt som skal til, men er kanskje litt for kontinental i stilen til at England er noe for han. Dessuten tør han neppe dra dit etter alt jeg har sagt om å spille der borte, ler SIL-kapteinen med fortid i Wolverhampton.

Slik kampen utviklet seg var Hangeland fornøyd med det ene poenget, men sett under ett mener han at Viking kunne vunnet og tatt et viktig stikk i medaljekampen.

- Lenge føltes det nesten som om det var vi som spilte på hjemmebane, så lavt lå de, mener han.

<B>LEDERMÅLET: </B> Håvard Flo vinner hodeduellen som gir 1- 0 til Sogndal, etter at ballen hadde vært en tur innom Vikings Jone Samuelsen. F.v. Flo, Anders Stadheim, Brede Hangeland og Bjørn Dahl.