Flo-bølge

Southampton- Chelsea 0- 2. Mens mamma Torlaug sto på kjøkkenet i Ascot og tilberedte pinnekjøtt, scoret Tore André Flo sitt sjuende mål for Chelsea. - Et fint mål, om jeg må si det sjøl, sier Tore André til Dagbladet.

Seinere ordnet Gustavo Poyet 2- 0 og sørget for at Chelsea er på tabelltoppen - iallfall fram til i morgen kveld - når Aston Villa møter Sheffield Wednesday på Villa Park.

Bare 20 minutter var spilt da lillebror Flo kom på scoringslista. Slik opplevde han øyeblikket:

- Gianfranco Zola gjorde et utrolig godt forarbeid. Jeg skjønte hvor overlegget ville komme, og gikk i posisjon. Ballen landet med millimeterpresisjon på skoen min, og jeg klemte til på volley. Lærkula føk inn i lengste hjørne.

Nordmannen var også involvert i Chelseas andre mål. Han var oppe og forstyrret Southampton-målvakten etter et innlegg. Ballen gikk forbi, og Gustavo Poyet - som seinere i kampen måtte forlate The Dell på båre - kunne sette ballen i åpent mål.

Kontrollert

Tore André Flo fikk ni poeng på Dagbladets spillerbørs, og etter kampen roste manager Gianluca Vialli spillerne sine.

- Jeg fortjener neppe noen nier. Det gikk sånn noenlunde, og jeg har spilt langt bedre kamper tidligere. Men så lenge jeg lager mål, og klubben vinner, har jeg ikke lov til å være misfornøyd. Seieren var iallfall av det kontrollerte slaget, sier Tore André Flo.

Dessverre kunne ikke familien bli med til Southampton.

Mor lagde maten

- Foreldre og bilkjøring på venstre side av veien er ingen god kombinasjon. Dessuten var mor opptatt på kjøkkenet, flirer Tore André.

Men etter noen timer i jule-bilkø fra Southampton til London, kunne Flo sette seg rundt middagsbordet sammen med mor, far og storesøster Anita.

- I kveld skal vi bare slappe av og kose oss med nydelig julemat. Det er kjekt å ha familien på besøk i jula, selv om jeg ikke kunne smake på vinen. Programmet er for tett, og allerede i formiddag møter vi på trening. Da begynner forberedelsene til tirsdagens oppgjør mot Manchester United på Stamford Bridge.

Den kampen skal hele familien Flo se.

- De blir her til onsdag. Og de får i hvert fall ikke reise hjem før de har sett toppkampen, sier Tore André Flo.