Flo brukte hodet

Først brukte han innsiden av hodet, så avgjorde han med utsiden. To ganger lurte Jostein Flo oppasser André Flem da Strømsgodset slo Stabæk 4-3 i dag.

- Flem markerte meg tett hele tiden, men ved begge scoringene fintet jeg ham ut av rommet, før jeg rykket tilbake og sto helt umarkert, forklarte Flo.

I 1. omgangs siste minutt headet han inn 2-2, og bare to minutter etter pause ordnet han ledermålet. Dermed har Flo banket inn 16 mål for Godset så langt i sesongen.

Tidenes største

Han burdte stått med 17, for på 3-2 hadde Flo en kjempesjanse til å punktere kampen. Fra 25 centimeters hold satte han ballen tre meter over.

- Jeg tror aldri jeg har hatt en så stor sjanse noen gang, sa Flo.

Missen fikk ingen konsekvenser for et Strømsgodset som var klart bedre enn motstanderen. Riktignok ledet Stabæk 2-0 etter å ha scoret på to av tre sjanser før pause, men vertene ga aldri opp. Til slutt viste sjansestatistikken 15-5 i Godsets favør.

- Vi kan kalle det årsbeste av oss, sa trener Jens Martin Støten.

- Selv om vi lå under 0-2, visste jeg at det var lenge igjen av kampen, og spillerne virket friske. Men jeg begynner å bli lei av at vi stadig ligger under i kampene.

Herjet på kantene

Strømsgodset presset hardere og hardere utover i kampen. Etter hvert fikk Stabæk store problemer med å få ballen ut av eget felt. Kantspillerne Rune Hagen og Lasse Olsen herjet i hver sin omgang på Marienlyst.

- Vi skulle spille med lavt press, men ble for passive. Derfor klarte vi ikke å stå imot når Strømsgodset til stadighet løftet ballen inn i 16-meteren. Nå blir det tøft å kvalifisere seg for neste års europacup, mente Stabæk-trener Anders Linderoth.

Strømsgodset må konsentrere seg om å berge plassen i eliteserien. Det bør gå bra hvis Jostein Flo fortsetter å score. Lørdag var han igjen lagets bestemann.

(NTB)